Dimitix el president de la Comunitat de Regants de l’Esquerra

José Pedro Castells renuncia al càrrec dos anys abans del termini previst per renovar la presidència de l'ens | A la renovació de la meitat de la Junta de Govern, al novembre, s'afegirà també l'elecció del president

Sílvia Berbís
15 de setembre del 2015
Actualitzat el 16 de setembre a les 15:12h
José Pedro Castells, a l'esquerra de la imatge.
José Pedro Castells, a l'esquerra de la imatge. | Sílvia Berbís

El president de la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre, José Pedro Castells, va presentar anit, davant la junta de govern de l’ens, la seua renúncia al càrrec que ha ocupat els últims dos anys, segons ha confirmat a aguaita.cat. Castells va ser elegit president mesos després que ja hagués assumit provisionalment esta condició arran de la dimissió de Lluís Pegueroles, qui va abandonar l'ens pel malestar suscitat per haver donat el seu vist-i-plau al Pla Hidrològic de l’Ebre al Consell de l’Aigua de la Conca sense el suport majoritari dels membres de la junta. Castells, l’actual president de la comunitat, que també havia ocupat anteriorment durant 8 anys la presidència del Sindicat de Regs, l’òrgan executiu, i havia estat opositor a la junta de Joel Bonet, acumula uns tretze anys de vinculació amb l’entitat.

Uns anys que han pesat per a que haja pres la decisió de dimitir dos anys abans d’exhaurir el termini per al que va ser elegit, tot aprofitant que el proper mes de novembre s’han de celebrar precisament les eleccions per a la renovació de la meitat dels membres de la Junta de Govern (Sindicat de Regs). La necessitat estatutària de convocar les eleccions amb 45 dies d’antelació han fet que la dimissió s’haja produït ara per tal de seguir els tràmits sense presses. A més de Castells, també hauria dimitit en la reunió d’ahir el vice-president del Sindicat, Víctor dels Horts. D’esta manera, al novembre no només es renovarà la meitat de la Junta de Govern, sinó també el càrrec de president.

S’obre ara per tant un període intens i probablement amb fortes pugnes des de diversos sectors per tal de determinar els relleus i la configuració de la candidatura que optarà a gestionar la comunitat de regants de l'esquerra en els propers anys.