Mig miler de persones tallen l'N-340 a Camarles per reclamar solucions

Sofia Cabanes
12 de setembre del 2015
Actualitzat a les 22:35h
Imatge de la manifestació que este migdia ha tallat l'N-340 a Camarles.
Imatge de la manifestació que este migdia ha tallat l'N-340 a Camarles. | Sílvia Berbís


Més de mig miler de persones han tallat este migdia l'N-340 a l’alçada de Camarles (Baix Ebre) responent així a la crida feta pels alcaldes dels pobles afectats pel pas d’esta via, que en el que portem d’any s’ha cobrat la vida de 13 persones a les Terres de l’Ebre.

Amb una pancarta que duia per lema ‘Les Terres de l’Ebre volem l’A-7 ja!’, una quinzena d’alcaldes, regidors i representants dels consells comarcals del Baix Ebre i Montsià han liderat la marxa que ha avançat durant més d’un quilòmetre i que ha tallat la via des de les 11:30 del matí i durant més d’una hora. Amb crits de “Prou accidents, volem solucions”,  els manifestants han reclamat a les administracions l’alliberament de peatges a l’AP-7 i l’execució de les obres de l’autovia A-7.  “Estem aquí per posar fi a una problemàtica. La manifestació d’avui és una mostra que la gent vol tirar endavant i que no ens podrà aturar ningú fins que es complisquen les nostres demandes”, ha manifestat l’alcalde del Perelló, Ferran Cid.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, que també ha assistit a la manifestació, ha estat igualment contundent: “Demanem una solució definitiva i que l’Estat actue. Estem al 2015 i encara no hi ha pressupost per fer l’A-7, una via que és del tot necessària”. Precisament dilluns el delegat, juntament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila i el conseller d’Interior, Jordi Jané, mantindrà una reunió amb la ministra de Foment, Ana Pastor, on s’intentaran adoptar acords que ajuden a reduir la sinistralitat. A més, dimecres, tots els alcaldes de les Terres de l’Ebre estan convocats a la delegació del Govern per analitzar els resultats d’esta trobada amb la ministra i decidir, si s’escau, futures mobilitzacions.

Al tall de carretera d’avui també hi ha assistit representats del Pacte de Berà que proposen la gratuïtat de l’AP7 al seu pas per la costa del camp de Tarragona.  “Nosaltres de moment tampoc hem aconseguit res. Estem donant suport a la gent de les Terres de l’Ebre, perquè reclamem el mateix, posar solucions al col·lapse d’aquesta carretera”, ha expressat el president del consell comarcal del Tarragonès i alcalde de Roda de Barà, Pere Virgili. “No només és la carretera amb més sinistralitat i intensitat sinó que representa una dificultat per al desenvolupament econòmic del territori”, ha afegit la presidenta del consell comarcal el Baix Penedès, Eva Serramià.

Les Federacions d’Associacions de Veïns, que dijous passat van interposar una denuncia als jutjats d’Amposta contra els governs de l’Estat i de la Generalitat i qui consideren responsables de l’alta sinistralitat de l'N-340 també s’han sumat al tall de la carretera. “Si avui els polítics per fi s’han posat les piles, ens alegrem, però les Federacions de Veïns no abandonarem les nostres reivindicacions fins que s’alliberen peatges a l’AP-7 i s’executen les obres de l’A-7”, ha reblat els president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa, Jordi Moreso.