Trànsit demana extremar la precaució a les carreteres del Delta per la sega

Redacció
07 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:57h
El Servei Català de Trànsit (SCT) demana extremar la precaució a la carretera durant la sega de l’arròs al Delta de l’Ebre, degut a la incorporació de nombroses maquinàries agrícoles, tractors amb remolc i màquines segadores, la circulació de les quals incrementa el risc viari. Esta campanya s’inicia avui dilluns 7 de setembre s’allarga fins a la primera quinzena d’octubre.
Degut a la gran dimensió dels vehicles que efectuen la sega d’arròs i la velocitat reduïda a la qual transiten, l’SCT recomana als usuaris que reduisquen la velocitat en les vies afectades, especialment en els trams de menys visibilitat, amb l’objectiu d’evitar topades i encalços.  A més, també s’insta a mantenir la distància de seguretat entre vehicles i a maniobrar amb precaució en casos d’avançament.

D’altra banda, els conductors d’esta maquinària agrícola, per tal d’evitar incidències, han de dur la senyalització lumínica específica del vehicle durant la circulació per les vies d’ús públic, tant de dia com de nit, per tal d’incrementar la visibilitat, i disposar també de miralls retrovisors per poder comprovar constantment la presència d’altres vehicles. És important circular a una velocitat que permeta controlar el conjunt de la maquinària i reduir-la en revolts. A més, convé recordar que només es poden transportar persones en els seients homologats, mai en els remolcs.

Es preveu que el període d’afectació es prolongue fins a la primera quinzena d’octubre, tot i que això depèn de les condicions meteorològiques. Les vies per les quals circularan els transports agrícoles i que es veuran afectades pels treballs de recollida de l’arròs són: N-340 (variant d’Amposta), C-12, TV-3454, TV-3454a,T-340, TV-3409, TV-3451, TV-3401, TV-3403, TV-3404, TV-3405, TV-3406 i TV-3408.