Majoria absoluta per la independència també a la demarcació de Tarragona

Una enquesta de El Mundo dóna a Junts pel Sí entre 9 i 10 diputats i a la CUP 1 | Ciutadans disputa la segona força amb el PSC i el PP, mentre que Unió es trobaria al límit entre entrar o quedar-se fora

Redacció
07 de setembre del 2015
Actualitzat el 22 de setembre a les 15:14h
Les eleccions al Parlament de Catalunya seran el 27 de setembre.
Les eleccions al Parlament de Catalunya seran el 27 de setembre. | Parlament

El diari El Mundo, a través de l'empresa demoscòpica Sigma-Dos, ha publicat una enquesta electoral del 27-S en què, seguint la mateixa línia que la del PuntAvuil'independentisme sumaria majoria absoluta també a la demarcació de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Concretament, del total de 18 escons a repartir, la candidatura liderada per Germà Bel n'obtindria entre 9 i 10, amb un 43-44% dels sufragis. Molt lluny quedarien la resta de partits. La segona posició se la disputarien el PSC, Ciutadans i el PP, amb dos representants cadascun, sent el PSC qui més opcions tindria per assolir el tercer amb un 1% més del percentatge de vot estimat.

D'altra banda, Sergi Saladié, per la CUP, entraria com a diputat al Parlament de Catalunya amb un 7-8%, molt a prop del reusenc Gerard Bargalló, de Catalunya Sí que es Pot, amb un 6-7%. Estes serien les formacions que entrarien per la demarcació, segons el rotatiu espanyol, qui deixaria fora Unió Democràtica, que tan sols aconseguiria entre un 4 i un 5% dels vots. Pel que fa a la resta de candidatures com Guanyem Catalunya, Recortes Cero i PACMA, totes juntes no arribarien al 4-5% dels vots emesos.

Enquesta amb poques mostres

El sondeig total, a nivell autonòmic, s'ha fet amb 1.400 enquestes i no mostra la Intenció Directa de Vot (IDV). En el global, Junts pel Sí aconseguiria fins a 62-65 diputats i necessitaria la CUP (8-9) per sumar la majoria absoluta independentista al Parlament de Catalunya. En segona posició quedaria Ciutadans, amb 16-17 diputats, els seguirien Catalunya Sí que es Pot amb 15-17 i molt a prop seu hi hauria el PSC, amb 14-15. Per últim, el Partit Popular quedaria amb tretze diputats i Unió entraria amb 3.

Cal recordar que esta setmana comença oficialment la campanya electoral. Una campanya que sense demanar directament el vot ja fa dies que ha donat el seu tret d'inici i que ha dut a la demarcació Raül Romeva (Junts pel Sí), Pedro Sánchez i Miquel Iceta (PSC), Xavier García-Albiol (PP), Ramon Espadaler (UDC), Lluís Rabell (CatSíQueEsPot) i Inés Arrimadas (Ciutadans).
 

Majoria absoluta independentista també a la demarcació de Tarragona, segons El Mundo. Foto: El Mundo.