L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre es queda amb només un quiròfan per obres en el sistema antiincendis

Andreu Prunera
04 de setembre del 2015
Actualitzat el 22 de setembre a les 15:09h

Entrada de l’hospital de Móra Foto: Cedida



L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ja ha iniciat les obres per adaptar-se a la normativa anitincendis, un fet que afecta de ple l’activitat mèdica del centre. Les intervencions afecten pràcticament a totes les estances del centre i per això este mes de setembre tancaran dos dels tres quiròfans de l’hospital i també estarán fora de servei 38 de les 72 habitacions d’aguts disponibles. A causa de la poca disponibilitat de les instal·lacions, la direcció del centre ha optat per posposar totes les operacions programades que hi havia agendades per este mes de setembre, i tota l’activitat de l’hospital se centra en els pacients d’urgències. Les obres de l’hospital consistixen en renovar el sistema antiincendis de detecció i aspersió automàtica, i també s’instal·laran algunes portes antifocs.

El director del centre, Oscar Ros, ha destacat en una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre que “durant l’agost els treballadors van fer un esforç per fer el màxim d’operacions possibles i hem posposat les restants” perquè el quiròfan es destine únicament a les intervencions d’urgències. “Cada matí hi ha reunió de l’equip quirúrgic i tractem quines operacions hi ha previstes i, tot seguit, les prioritzem en base a la necessitat. I si hi ha una urgència o un problema de salut vital, lògicament, passa per davant de tot”, destaca Ros.

De les habitacions d’aguts, se n’han tancat 38 de les 72 que hi ha disponisbles normalment, i de les 25 d’atenció sociosanitària de moment se n’ha tancat cinc. “No és res alarmant si tenim en compte que la meitat de la feina de l’hospital de Móra ve de les urgències i l’altra meitat són d’intervencions programades. Ara, sense operacions programades, només tenim les urgències i, per tant, en tenim suficient amb la meitat de les habitacions”, defensa el doctor Ros. D’altra banda, assegura que “si hi hagués pacients que no es poguéssen assumir, que de moment no s’ha donat ni de prop, alguns es desviarien a l’Hospital Verge de la Cinta o al Joan XXIII, de Reus”.

Pel que fa a les consultes d’urgències, les obres s’efectuaran al mateix temps que es treballa i no està previst que hi haigue grans afeccions.

Les intervencions a l’hospital s’allargaran durant els propers sis mesos. Tot i això, es preveu que el dia 22 de setembre es recuperen els dos quiròfans ocupats per les obres. Durant les vacances de Nadal els operaris treballaran a l’únic que estarà en funcionament este mes de setembre, ja que és una època on baixa l’activitat quirúrgica. “El punt de màxima activitat és al setembre, després s’aniran recuperant poc a poc totes les instal·lacions i al gener tot hauria d’estar operatiu”, destaca Ros.