El PSC es compromet en la defensa de les tradicions taurines a les TE i fa entrar els bous en campanya

Els socialistes ebrencs emplacen el candidat de Junts pel Sí, Raül Romeva, a posicionar-se sobre este tema

Redacció
02 de setembre del 2015
Actualitzat el 22 de setembre a les 14:30h
Un moment de la roda de premsa d'este matí a Tortosa.
Un moment de la roda de premsa d'este matí a Tortosa. | PSC

El PSC ha informat avui de l'acord de la Comissió Executiva Nacional del PSC, pres este dilluns 31 d’agost, pel que fa a les festes amb bous, en resposta a la petició de compromís demanada per l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre. En una roda de premsa en què ha estat present la candidata socialista de les Terres de l'Ebre a les eleccions al Parlament, Bibiana Porres, l'alcalde d'Alfara, Josep Mas, el portaveu del PSC a Amposta i diputat provincial, Francesc Miró i Manel de la Vega, membre de l'executiva nacional, els socialistes han anunciat que faran tot el possible des de les institucions on governen i en les que tinguen representació per impulsar l’activitat ramadera a les Terres de l’Ebre, "incloent-hi l’activitat en presència de públic, tal com ja vàrem fer respecte a les temptes al Parlament de Catalunya, proposta que va ser rebutjada per l’oposició de CiU i ERC”, han recordat.

Els socialistes han introduït així el tema dels bous en campanya, tot emplaçant el candidat de Junts pel Sí, Raül Romeva, a posicionar-se sobre la qüestió. “No pot ser que et presentis a les eleccions i no diguis res sobre el tema; la gent de les Terres de l’Ebre té dret a saber, quan vote, si Junts pel Sí i Romeva defensaran els bous o no”, ha reclamat de la Vega.

El PSC també defensa la Llei que regula les Festes Tradicionals amb Bous i es mostra partidari de revisar-la de forma consensuada per incloure-hi “totes aquelles activitats amb bous que responguen a una tradició arrelada a les Terres de l’Ebre i que no comporten ni la mort ni el maltractament dels animals”, entre ells blindar els bous a la mar.

Porres també ha fet referència al suport a la reducció de les taxes a pagar al Col·legi de Veterinaris per adequar-la a la situació actual dels pobles de les Terres de l’Ebre i per tal d’evitar que el cost de les mateixes siga massa onerós per als organitzadors d’activitats amb bous. "Defensem la Declaració de la Festa dels Bous com a Element Festiu i Patrimonial d’Interès Nacional", ha afegit la candidata socialista.

El PSC, en suma, es declara partidari de mantenir la tradició, la història i la cultura dels bous a les Terres de l’Ebre i, en este sentit, “protegirà, defensarà i treballarà per la plena normalització de les modalitats festives amb bous”, assegura.