Pere Gendrau, nou cap de Política de Nació Digital

El nomenament s'inscriu en la reorganització de l'equip directiu i de redacció

Pere Gendrau, cap de Política de Nació Digital
Pere Gendrau, cap de Política de Nació Digital | Adrià Costa
Redacció
02 de setembre del 2015
Actualitzat a les 9:29h
El periodista Pere Gendrau (Berga, 1980) és el nou cap de Política de Nació Digital, en el marc de la reorganització de l'equip de direcció i de la direcció del diari. El nomenament serà efectiu de manera immediata, a pocs dies de la Diada Nacional i de l'inici de la campanya electoral del 27-S.

Gendrau, que en els darrers mesos ja havia col·laborat amb Nació Digital, anteriorment havia treballat a l'Agència Catalana de Notícies on havia estat, entre altres, delegat a la Catalunya Central (2010-2011) i coordinador de la secció de política durant els mesos previs i la campanya de les eleccions al Parlament del 2012. També havia estat delegat de RAC-1 a Madrid (2005-2007) i redactor del diari Avui (2007-2010). A més, ha publicat els llibres L’Estatut Km. 0 (2007) i Carles Campuzano. El patriotisme a peu de carrer (2009).

“Personalment, considero que em va marcar molt com a periodista l'etapa de Madrid. Veure els poders de l'Estat per dins, participar de la campanya electoral del PP de Rajoy, la tramitació de l'Estatut...”, ha explicat Gendrau. “Sempre he entès el periodisme com una eina de control polític, en el sentit d'explicar a la gent, de forma planera, les coses perquè entenguin com es decideix tot. I, sent català, amb el deure d'explicar les coses des del nostre punt de vista, entenent el nostre país com el que és: una realitat política amb vocació de tenir veu pròpia, i per tant, estat”, ha afegit.

A banda del pas pel diari Avui i per l'ACN, els primers passos de Gendrau van ser a la ràdio. “Allà, vaig entendre la importància de la immediatesa i de, amb quatre paraules, fer entendre els fets polítics. Potser la importància que dono a la claredat i a la facilitat en el llenguatge em ve d'allà”, explica.

En els propers dies, es completarà l'equip de direcció de Nació Digital amb la incorporació de nous professionals en les àrees de Direcció Comercial i de Relació amb l'Usuari.