El PSC remarca que ha inclòs les Terres de l'Ebre «en l'agenda del 27-S»

Els ebrencs que componen la llista per Tarragona, amb Bibiana Porres com a millor situada, en el n. 3

Redacció
27 d'agost del 2015
Actualitzat el 13 de setembre a les 9:32h
El PSC defensa presentar una llista renovada «des del socialisme combatiu».
El PSC defensa presentar una llista renovada «des del socialisme combatiu». | PSC
Defensar un programa específic per a les Terres de l’Ebre. Un missatge de contingut territorial és el que el PSC defensa de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 27 de setembre. L’ebrenca millor situada a les llistes del PSC per Tarragona, Bibiana Porres, primera secretària del PSC de Sant Jaume d’Enveja, que ocupa el lloc número 3 darrere del tarragoní Carlos Castillo i la vallenca Rosa Maria Ibarra, s’ha compromès a ser “altaveu del territori” si obté un escó en els comicis, el que precisaria repetir els que els socialistes van obtindre a les eleccions del 2012.

El PSC remarca que ha inclòs les Terres de l'Ebre “en l'agenda del 27S mentre altres ni en parlen”. “Ho hem demostrat quan hem governat i ho demostrem ara dotant l'Ebre de programa propi en estes eleccions”, ha destacat Porres, que ho ha contraposat amb Convergència i ERC que “continuen sense pensar en el territori com han fet amb els darrers pressupostos de la Generalitat”.

Els socialistes de l'Ebre, acompanyats del cap de llista tarragoní Carles Castillo han fet esta setmana una roda de premsa al Mas de Barberans destacant la renovació de la llista socialista i també més profunda: “Una renovació des del socialisme combatiu davant les desigualtats, que vol aprofitar l'oportunitat, que vol demostrar que hem après dels nostres errors”, ha destacat Castillo, tot recordant que el PSC és “l'esquerra no independentista que aposta per canviar Espanya des de Catalunya”.

El PSC també ha avançat ja els principals eixos del seu programa electoral per a les Terres de l'Ebre, que són l'atenció a les persones com a principal prioritat; acabar amb les retallades i apostar per la salut i educació; una xarxa viària i transport públic de qualitat; el suport als pagesos i empresaris; l'aposta pel turisme i la marca Reserva de la Biosfera, i el tractament de l'Ebre com una regió de Catalunya amb idiosincràsia pròpia.

Els següents són els candidats de l'Ebre:

Bibiana Porres Carranza (Número 3)
És primera secretària del PSC de Sant Jaume d’Enveja. Ha estat regidora de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja i membre de l’executiva de la Federació del PSC de l’Ebre. És membre del Consell Nacional del PSC. Nascuda el 1980. Està casada i actualment viu a la Ràpita. Té estudis de Dret. Té una empresa d’assessoria energètica.

Maria Josep Beltran Piñol (NÚMERO 7)
És alcaldessa de Tivenys. És vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre. Va nàixer el 1962, està casada, té una filla i un nét.  És Graduada Social per la Universitat Rovira i Virgili. Treballa al gabinet jurídic de la UGT. És presidenta del Club de Futbol Tivenys i membre de diferents associacions i entitats de Tivenys.

Jordi López Leor (Número 12)
És portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Móra la Nova. Segon tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Móra la Nova. Enginyer Tècnic Agrícola. Nascut l’any 1969, està casat i té dos fills. Sempre ha estat vinculat al ram de l’agricultura. Ha col·laborat amb Creu Roja de Móra la Nova (com a voluntari), a l'Associació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial  i a l'Associació de Mares i Pares de l’IE 3 d'Abril, on ha estat president.

Eugeni Monllao  Sabaté (Número 16)
És secretari executiu del PSC de Tortosa.  És membre de la direcció de la LGTeBRE  (Associació de Lesbianes, Gais, Transgèneres, bisexuals i intersexuals de les Terres de l’Ebre.). Nascut el 1981. Està casat. És delineant i interiorista.

Antoni Espanya Forcadell (suplent)
Primer secretari del PSC d'Amposta.  Ha estat portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Amposta. Ha estat director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Està afiliat a la UGT i és soci de diverses entitats culturals, esportives i cíviques de la seua ciutat. És Biòleg i té estudis d'Enginyeria Tècnica Agrícola. En l'actualitat treballa com tècnic de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Va nàixer el 1965 a Amposta, està casat i té dos fills.