L'IRTA Amposta acull este dijous una jornada de camp de l'arròs

Esta jornada de camp es du a terme anualment a finals d'agost.
Esta jornada de camp es du a terme anualment a finals d'agost.
Redacció
26 d'agost del 2015
Actualitzat el 27 d'agost a les 8:15h

Productors, empreses, tècnics i investigadors estan convocats este dijous 26 d’agost a l’IRTA d’Amposta (ctra. de Balada, km. 1) , on es desenvoluparà la Jornada de Camp de l’Arròs que, com és habitual, se celebra anualment en esta època.  Esta jornada tècnica de referència apropa al sector arrosser les novetats relacionades amb este cultiu, presenta els resultats de diferents assajos que es duen a terme i permet compartir experiències a pagesos, tècnics i també representants d’empreses amb productes nous al mercat. Entre els temes destacats que s’exposaran a la jornada de demà destaquen ponències sobre nous fertilitzants d’alliberament lent i varietats arrosseres tolerants a l'estrès hídric, i també es presentarà el projecte Life europeu que s'ha començat enguany a l’entorn de l’aportació de sediments als camps.  

La jornada serà presentada per la directora general de Desenvolupament Rural del DARP a partir de les 9.30 hores, i continuarà amb una visita a diversos assajos desenvolupats per l’IRTA. A les 11.30 hores, tindrà lloc el que s’anomena vitrina tecnològica amb empreses col·laboradores, on es presentaran produces potenciadors de les defenses, per millorar la productivitat, fertilitzants eficients, i també hi haurà parcel·les de demostració de varietats d’arròs.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de l’IRTA: (638 689 072 –Pilar.arrufat@irta.cat) o al servei de preinscripcions a jornades al portal www.ruralcat.net/preinscripcionspatt