L’hospital de Móra d’Ebre iniciarà, el 31 d’agost, obres de millora

Redacció
13 d'agost del 2015
Actualitzat el 14 d'agost a les 0:12h

Entrada de l’hospital de Móra Foto: delCamp.cat


El Servei Català de la Salut inicia el dia 31 d'agost l’execució de la primera fase de les obres d’adequació de l’equipament a la normativa antiincendis a l’hospital comarcal de Móra d’Ebre. Les obres han estat adjudicades a l’empresa grup AMS i suposen una millora de les estructures de seguretat. Es duran a terme en diverses fases i iniciaran la primera el proper dia 31 d’agost, i està previst que es realitzen en un període de 5 mesos.

La realització d’aquestes obres ha obligat a un exercici de planificació en el qual han participat tècnics del Servei Català de la Salut i de GECHOSA, empresa que gestiona la provisió de serveis sanitaris al centre que han tractat, en tot moment, de minimitzar-ne l'impacte. Les obres afecten tant a l’àrea d’hospitalització com a serveis centrals (urgències, radiologia i àrea quirúrgica). L’afectació més significativa de cara als usuaris es donarà, previsiblement, durant el mes de setembre ja que en este mes el centre no realitzarà cap intervenció quirúrgica programada. Posteriorment, als vols de Nadal, es tornarà a fer una actuació sobre l’àrea quirúrgica que s'espera que tinga un menor impacte en l’activitat.

Les actuacions sobre l’àrea d’hospitalització deixaran, en diferents fases al centre amb una menor capacitat que, en certa mesura, també afectarà els usuaris. D’altra banda, durant el mes de desembre, les consultes externes de salut mental es reubicaran en una altra àrea de l’hospital. En tot cas, l’atenció urgent no es veurà en cap moment afectada. Els terminis de realització previstos són els següents:

Setembre: hospitalització i àrea quirúrgica
Octubre: hospitalització, radiologia i urgències
Novembre: hospitalització, farmàcia i laboratori
Desembre – gener 2016: hospitalització, accessos i planta superior (Salut Mental). Segona actuació en àrea quirúrgica.