El PSC insta tots els partits a defensar una esmena conjunta pel tram ebrenc de l’A-7

Redacció
12 d'agost del 2015
Actualitzat el 14 d'agost a les 8:27h
El PSC ha valorat avui en roda de premsa els pressupostos de l'Estat a l'Ebre.
El PSC ha valorat avui en roda de premsa els pressupostos de l'Estat a l'Ebre. | PSC

El PSC de l’Ebre ha fet una crida avui a la resta de partits a treballar conjuntament per tal d’aconseguir que s’inicien d’una vegada les obres del tram ebrenc de l’autovia A-7, que és el que falta per completar esta infraestructura, des de la Jana al Perelló i des del Perelló a l’Hospitalet. Així ho ha anunciat avui el senador Joan Sabaté, que ha avançat que és una de les esmenes que es presentaran en la tramitació dels pressupostos a les Corts Generals. “Emplacem a la resta de forces polítiques a fer-ho conjuntament, no es tracta d’una proposta estètica, sinó que és una esmena productiva que incidix directament en l'economia”, ha emfatitzat, tot recordant l’aposta dels socialistes per esta artèria.

Sabaté ha reclamat també, recollint la petició feta per les federacions de veïns i veïnes d’Amposta i Tortosa, la gratuïtat de l’AP-7 mentre no es construïx este tram. “Es tracta d’una mesura per garantir un tracte d’equitat amb les Terres de l’Ebre respecte a la resta de territoris de Catalunya”.

La proposta del PSC s’ha fet en el transcurs de la roda de premsa de balanç dels pressupostos generals de l’Estat per al 2016 que han titllat de “menyspreu i oblit” cap a les Terres de l’Ebre i a la qual hi han assistit també Bibiana Porres, candidata socialista de l’Ebre a les eleccions al Parlament, i Francesc Miró i Enric Roig, portaveus del PSC de l’Ebre. Porres ha titllat de misèria les aportacions del govern de l’Estat a Catalunya i ha denunciat que una vegada més no s’ha complert l’addicional tercera de l’Estatut de Catalunya, ja que només s’hi destina el 10,7 % del PIB quan hauria de ser del 18,9 %.

Però, sobretot, ha insistit en la manca d’atenció cap a les Terres de l’Ebre. “Són uns comptes miseriosos, en la mateixa línia que ho han estat també els darrers comptes de la Generalitat, cal tornar a lluitar perquè a Catalunya i Espanya hi haja un canvi de sensibilitat que pot arribar amb nous governs socialistes, que quan han governat han demostrat la discriminació positiva cap a este territori”, han remarcat.