Indústria encara vol més estudis abans de decidir si desmantellar el Castor o reactivar-lo

Redacció
10 d'agost del 2015
Actualitzat a les 17:21h
Manifestació per exigir el desmantellament del Castor, l'octubre del 2013.
Manifestació per exigir el desmantellament del Castor, l'octubre del 2013. | S. Berbís

El del Castor és un cas que no para de recargolar-se. En una resposta a la diputada de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al Congrés, Lourdes Ciuró, el ministeri d’Indústria defensa la decisió d’extingir la concessió i dixar les instal·lacions en hibernació, però afegix que durà a terme estudis addicionals abans de prendre una decisió definitiva. En cas que es determine que existix risc per a les persones, els béns o el medi ambient, el magatzem es desmantellaria, però el final no està clar encara per bé que, això sí, el Govern ja va pagar la indemnització milionària a Escal UGS per l’extinció de la concessió.

Indústria, per contra, segons el text que recull Europa Press, no contesta a la pregunta de la Diputada, que li demanava com es repartiran entre els consumidors els 1.350 milions abonats a l’empresa de Florentino Pérez.

L’entitat ecologista Greenpeace no ha trigat a reaccionar, i en un comunicat ha titllat de contradictòria la nova posició d'Indústria sobre la gestió del magatzem de gas Castor, ja que el passat mes de maig el ministre José Manuel Soria, assegurava que el projecte Castor "era un disbarat”, recorda Greenpeace. Considera la possibilitat de replantejar-se la reobertura, cas que no siga desmantellat el magatzem, un “nou despropòsit” del ministre, ja que “les condicions geotècniques de l'emplaçament no han canviat i reprendre les operacions de reinjecció de gas comportaria, amb tota seguretat, la reactivació de la sismicitat a la zona que va motivar el tancament del magatzem subterrani”.