Gerard Depardieu i els televisius cuiners bessons Torres visiten el Delta

D'esquerra a dreta, Josep Bertomeu "Polet" (agricultor de Riet Vell), Laurent Audiot (xef de La Fontaine Gaillon), Ignasi Ripoll (responsable de la reserva ornitològica de Riet Vell) i Gérard Depardieu. © SEO / BirdLife
D'esquerra a dreta, Josep Bertomeu "Polet" (agricultor de Riet Vell), Laurent Audiot (xef de La Fontaine Gaillon), Ignasi Ripoll (responsable de la reserva ornitològica de Riet Vell) i Gérard Depardieu. © SEO / BirdLife
Redacció
05 d'agost del 2015
Actualitzat a les 19:38h

Divendres passat es va filmar a la Reserva Riet Vell de SEO/BirdLife al Delta de l'Ebre un episodi del nou programa televisiu gastronòmic Torres en la cocina dels cuiners bessons Sergio i Javier Torres, que inicia el seu camí la propera temporada de la 1 de RTVE. La intenció del programa és conèixer com es generen les matèries primeres i els productes de la variada cultura agroalimentària espanyola i als qui fan possible que arriben a la nostra taula. Esta vegada s'han interessat en el projecte Arròsvolució000, que produeix un arròs a la manera tradicional, i els altres arrossos ecològics que es produeixen a Riet Vell, un projecte d'agricultura sostenible en convivència amb els ocells i els espais naturals en plena Xarxa Natura 2000 al Delta de l'Ebre. L'emissió televisiva d'aquest episodi està prevista aquest setembre.

Fa tres setmanes la Reserva de Riet Vell va rebre també la visita del prolífic actor i amant de la bona taula Gérard Depardieu, en el seu periple gastronòmic per Espanya i Itàlia acompanyat de Laurent Audiot, cap de cuines del restaurant de Depardieu a París, La Fontaine Gaillon . Actor i cuiner presenten conjuntament el programa À pleines dents que s'està gravant per al canal franco-alemany Arte, també per descobrir al gran públic alguns dels productes culinaris més destacats de França i Europa. El seu interès al Delta de l'Ebre consistia en la pesca i preparació de l'anguila, que van poder conèixer al detall a les Barraques de Salvador a Deltebre, i en el cultiu tradicional i característiques organolèptiques i nutricionals de l'arròs més autèntic, que els va portar al projecte de SEO / BirdLife a Riet Vell. El programa constarà de deu capítols i s'emetrà l'any que ve.