L'Ajuntament de Tortosa comença les obres d'urbanització del carrer Sant Francesc, al barri de Santa Clara

És una obra finançada amb càrrec al Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT)

Redacció
05 d'agost del 2015
Actualitzat a les 16:35h
Les obres al carrer Sant Francesc.
Les obres al carrer Sant Francesc. | Cedida

L'Ajuntament de Tortosa ha començat els treballs d'urbanització dels carrers Pujada de Sant Francec i Sant Francesc, al barri de Santa Clara. Es tracta d'un únic vial i la seua urbanització s'ha dissenyat de manera integral. L'actuació preveu la renovació del paviment i substitució de la xarxa de tots els serveis, a més de senyalització viària, mobiliari urbà i soterrament de contenidors de recollida selectiva. Esta és una de les últimes obres del Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (PINCAT), que este 2015 afronta la seua última anualitat.
L'alcalde, Ferran Bel, acompanyat de la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, la regidora de barri, Ana Algueró, i del president de l'associació de veïns de Santa Clara, Manolo Cardona, ha presentat els detalls de l'obra.

La pavimentació de tot el carrer serà a un sol nivell i la connexió del paviment amb les façanes es fa amb peces prefabricades de formigó que emmarcarà el perímetre del propi carrer. La superfície d'actuació és de 1.370 m2. L'obra ha estat adjudicada a l'empresa Gestión, Ingeniería y Construcciones de la Costa Dorada, S.A. (GICSA) per un import de 245.849,60 euros. El termini d'execució previst és de 5 mesos i mig. El carrer Sant Francesc és una important artèria de comunicació dins del barri de Santa Clara, que el connecta amb el centre de la ciutat, a més de ser una via d'accés a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC).

Esta obra complementa altres actuacions dutes a terme per l'Ajuntament al barri de Santa Clara. Més enllà de l'aparcament soterrat del carrer Moncada, que dóna servei a tot el conjunt històric, cal destacar la plaça Nova, el Centre Cívic o el mirador de Sant Tomàs, a més de diverses obres de millora i sanejament. En breu és previst la represa de les obres de l'edifici de les delegacions.