Sergi Saladié, escollit cap de llista de la CUP en primàries per Tarragona

L'acompanyaran Maria Mestre, Jaime Rodríguez, Lourdes Quintero i Ernest Montserrat

Redacció
30 de juliol del 2015
Actualitzat el 10 de setembre a les 18:01h
990_1438256796576_1438255965IMG_8234
990_1438256796576_1438255965IMG_8234

Sergi Saladié, a la dreta, aquest migdia en roda de premsa. Foto: Berna Ferrer/ND.


Este dijous s'han fet públics els resultats de les primàries de la CUP-Crida Constituent celebrades a les quatre demarcacions amb urnes i per Internet esta darrera setmana. Finalment, tal com s'esperava, Sergi Saladié ha estat l'escollit com a número 1 a la demarcació de Tarragona. En les posicions següents hi ha Maria Mestre (l'Arboç), Jaime Rodríguez (Tarragona), Lourdes Quintero (Valls) i Ernest Montserrat (l'Arboç).

Saladié és nascut a Vandellòs el 1974 i llicenciat en Geografia, entre d'altres titulacions acadèmiques. Actualment fa de professor a la Universitat Rovira i Virgili i ha participat de diversos projectes en l'àmbit del paisatge, l'energia i la planificació territorial. A banda, com a militant dels moviments socials del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, ha participat en la Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat, de la Plataforma per a la Defensa de la Terra Alta o la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC). Saladié va ser una de les persones que les assemblees de la CUP van proposar per encapçalar la llista a la demarcació, complint alhora un perfil independent.

Pel que fa a la llista de Barcelona, serà encapçalada per Antonio Baños, en el marc de la proposta feta pel Secretariat Nacional de la CUP d'un paquet de cinc persones que a més de Baños comptava amb Anna Gabriel, Josep Manel Busqueta, Gabriela Serra i Albert Botran. Aquesta opció, que es podia votar conjuntament, ha sumat el 60% dels vots.

El procés de primàries ha comptat amb la participació d'inscrits, provinents de la mateixa CUP així com d'altres organitzacions o persones a títol individual. La candidatura CUP-Crida Constituent, a més a més de militants de la CUP, també compta amb la implicació d'organitzacions com Els Verds–Alternativa Verda, el Col·lectiu Drassanes, Lluita Internacionalista, Poble Lliure, En Lluita, Endavant, Arran i Corrent Roig.
 

Sergi Saladié serà el cap de llista de les eleccions del 27-S per la CUP-Crida Constituent. Foto: Pepa Vives.