La Diada castellera ebrenca exhibix a La Ràpita la progressió dels Xics Caleros i els BlauDelta

Redacció
29 de juliol del 2015
Actualitzat a les 17:25h
990_1438183394diada-video
990_1438183394diada-video

La tercera Diada va tindre lloc diumenge a La Ràpita. Foto: Joan Ferré

La consolidació del fet casteller a les Terres de l’Ebre va quedar palesa diumenge 26 de juliol en motiu de la 3a Diada Ebrenca, que va aplegar de nou, a la plaça del Cóc de la Ràpita, als Xiqüelos i xiqüeles del Delta i a los Xics Caleros. El públic va poder comprovar i agrair la progressió respectiva que mostren les dos colles ebrenques, de les quals es pot esperar un molt bon segon tram de temporada.

Lo tret de sortida de la Diada va consistir en una cercavila que va aplegar la colla amfitriona i la colla gegantera de la Ràpita. Un cop a plaça, los BlauDelta van obrir la diada amb un pd4 seguit d’un 4d6a; un castell que, si bé la temporada passada se’ls resistia, ara s’ha convertit en una de les seues apostes més solvents. En segona ronda, los del Delta van tornar a optar per la gamma alta de 6 i van estrenar una nova alineació de 2d6 que va quedar en intent a l’entrada d’enxaneta. Un cop passat l’ensurt, però, els de la camisa blava es van aixecar amb força i ganes de concloure la seua diada ben amunt i van descarregar un 3d6a i un 3d6 en ronda de millora. Van concloure l’actuació amb 2pd4 simultanis en què van desplegar les banderes locals, un dels moments més aclamats pel públic.

Per la seuva banda, los Xics Caleros van firmar una molt bona actuació descarregant 2pd4, un 4d6a, un 3d6a i un 2d6 en segon intent. La similitud en l’actuació de les dos colles, gairebé calcada, i l’aposta per la gamma alta de 6 dixa veure el bon estat de forma del fet casteller a les Terres de l’Ebre. Això també va quedar demostrat per l’afluència de públic, més nombrós i més entregat a cada Diada Ebrenca. 

Tot seguit, podeu veure el vídeo dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta (imatges enregistrades per Ariadna Rodríguez) amb els moments més intensos de la Diada: