Adjudicada per 496.000 euros la redacció del projecte constructiu de la variant de Gandesa

La nova carretera permetrà evitar el trànsit de pas per l’interior del nucli urbà, amb una inversió de 20 MEUR | El projecte constructiu estarà enllestit durant l’any vinent

per Redacció, Gandesa, 27 de juliol de 2015 a les 12:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Al mapa es veu el traçat de la variant i la seua connexió amb la futura variant de la N-420. Foto: Territori i Sostenibilitat


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte constructiu de la variant de la C-43 a Gandesa, una actuació que permetrà evitar el trànsit de pas per l’interior del nucli urbà i millorar la mobilitat en este entorn. La futura carretera, que tindrà una longitud de 4 quilòmetres i discorrerà pel sud-oest de Gandesa, té una inversió estimada en 20 MEUR. La redacció del projecte constructiu s’ha adjudicat per un import de 496.000 euros i s’enllestirà durant l’any vinent.


La carretera C-43 transcorre des de Benifallet fins a Gandesa, on, a través de la trama urbana, s’arriba a l’N-420 que permet accedir cap a Reus o cap a l’Aragó. El trànsit que circula per la C-43 procedent de Benifallet ha de travessar el nucli urbà de Gandesa per connectar amb l’N-420. Per evitar este pas, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha previst la construcció d’una variant de la C-43.

El traçat de la variant s’inicia a l’enllaç oest de la variant de l’N-420 que preveu construir el Ministeri de Foment, a uns 1,3 quilòmetres a l’oest del nucli urbà de Gandesa. El punt final de la variant se situarà a la C-43, a mig quilòmetre del barri de les Planes, al sud del nucli de Gandesa. La secció de la carretera serà de 10 metres d’amplada, formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres.

Des del punt d’inici a l’N-420, la variant es desplaça cap al sud-est fins connectar amb la carretera de Bot (TV-3531). Després, continua més cap al sud-est, passat pel sud de lo Calvari i posteriorment seguix cap a l’est fins que se superposa sensiblement amb el camí del Coll de la Font i connecta finalment amb la C-43.

Al llarg del recorregut, es preveuen tres enllaços per a facilitar les connexions amb el nucli de Gandesa i la xarxa viària de l’entorn:


- En el punt inicial a l’oest de Gandesa, es connectarà amb el futur enllaç de l’N-420 que executarà el Ministeri de Foment.
- A uns 500 metres de l’anterior, se situa l’enllaç amb la carretera TV-3531, que va de Gandesa a Bot. Este enllaç estarà format per un pas sota el tronc de la carretera i una rotonda a cada costat.
- Al punt final, sobre la C-43, se situa un altre enllaç que estarà format per una gran rotonda situada sota el tronc de la variant. El diàmetre de la rotonda serà de 90 metres.

El pas dels camins que queden interceptats per la nova infraestructura (de la Coll del Font, dels Perdigons i de Gandesa a Bot) es resolen mitjançant uns passos inferiors sota la variant. Les principals estructures que es construiran corresponen als enllaços, en especial un viaducte de 120 metres de l’enllaç sud i un viaducte de 30 metres de l’enllaç amb la TV-3531. Així mateix, es preveu l’execució de diverses obres de pas inferior per a facilitar el drenatge, formades per tubs de formigó.

 

Participació