Inici imminent de les obres de la nova línia elèctrica submarina al Trabucador

Redacció
24 de juliol del 2015
Actualitzat el 27 de juliol a les 9:14h
Diumenge passat la gent prenia el bany a la vora dels pals de la llum
Diumenge passat la gent prenia el bany a la vora dels pals de la llum | Ero Sérvulo

Imatge d'arxiu de l'estat de la línia elèctrica del Trabucador l'any passat.  Foto: Ero Sérvulo


La Generalitat ha autoritzat avui l'inici de les obres de construcció d'una línia elèctrica d'alta tensió submarina a la badia dels Alfacs, que donarà subministrament elèctric a les salines de la Trinitat, a la Ràpita.

Segons un comunicat, el departament de Territori i Sostenibilitat ha aprovat el començament de les obres, que tenen un termini màxim d'execució de dos anys i permetran desmantellar l'actual línia aèria de connexió elèctrica que recorre la barra del Trabucador, un istme que uneix el delta de l'Ebre amb la punta de la Banya.

El traçat d'unió entre les dos ribes de la badia és bàsicament en línia recta entre el punt de sortida, al costat del canal de Sant Pere, i el d'arribada, a les salines de la Trinitat.

El cable elèctric anirà soterrat a un metre de profunditat amb una tècnica que implica l'aspiració del fons marí, la inserció del cable al fons i la col·locació del material extret sobre la rasa, al llarg dels 4.600 metres centrals de la badia dels Alfacs

Les obres, promogudes per Endesa Distribución Eléctrica SLU, es realitzaran amb una embarcació especialment dissenyada per a esta finalitat.