Els Quicos expressen en vídeo la seua emoció per tornar a actuar a Amposta

S.B.
23 de juliol del 2015
Actualitzat el 24 de juliol a les 9:05h
990_1437644686quicos
990_1437644686quicos
Serà un concert especial. D’entre les nombroses actuacions que protagonitza Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, la del 13 d’agost promet emocions. Serà el retorn del grup a Amposta, una ciutat on no ha actuat des que va esclatar la revolta social contra el Pla hidrològic nacional (PHN), entre els anys 2000 i el 2001. De fet, és tan coneguda la implicació dels Quicos en la lluita antitransvasament com ho era el suport de CiU, amb l’exalcalde ampostí Joan Maria Roig entre els defensors, al pla del Partit Popular.

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries eren habituals a les manifestacions contra el PHN, on cantaven jotes amb lletres com la següent: “Gent que té poca consciència / mos ha volgut preocupar: / diuen que al riu sobra aigua / se la volen emportar / i als experts en la matèria / no els han volgut ni escoltar. / Los que per ous fan les coses / que són los que manen més / ara han fet un pla hidrològic / que de lògic no té res / aquí l’únic que s’entén / és que algú en traurà diners”.  Per bé que a l’últim concert que van dur a terme a la capital del Montsià, abans de l’inici de la lluita social antitransvasista, el grup va omplir de gom a gom la plaça de l’ajuntament, el cert és que mai més va tornar a ser contractat per l’Ajuntament, sense explicacions de cap tipus. El nou govern republicà ampostí ha trencat la tendència, i a les pròximes festes majors, la música dels Quicos tornarà a sonar en directe a la ciutat. Amb motiu del retorn, els components d’este grup emblemàtic de les Terres de l’Ebre, que just el passat mes de juny va rebre el Premi Nacional de Cultura “per l’ èxit en la tasca de recuperació i difusió del patrimoni musical popular i tradicional de la Catalunya sud”, ha volgut deixar palesa la seua emoció en un vídeo que podeu veure al final de l’article. “Estem emocionats de poder tornar a actuar a festes d'Amposta després de tants anys, contractats per l'Ajuntament. Tenim moltes ganes de fer este concert”, ha afirmat a aguaita.cat Arturo Gaya, líder del grup.
 
 

Quico el Célio, El Noi i el Mut de Ferreries conviden a tothom al concert de festes majors d'Amposta del 13 d'agost! No us el podeu perdre! #FMAmposta2015

Posted by Ajuntament Amposta on dimarts, 21 / juliol / 2015