L’Ajuntament d’Amposta es compromet amb la lluita de la PDE

Redacció
16 de juliol del 2015
Actualitzat a les 14:08h
Un moment de la reunió que va tindre lloc ahir a la tarda a l'Ajuntament d'Amposta.
Un moment de la reunió que va tindre lloc ahir a la tarda a l'Ajuntament d'Amposta. | Ajuntament d'Amposta

Un moment de la reunió que va tindre lloc ahir a la tarda a l'Ajuntament d'Amposta. Foto: Ajuntament d'Amposta


L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de regidors de l'equip de govern d'Esquerra d'Amposta (EA) es va reunir ahir a tarda amb representants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per traslladar el suport institucional de l'equip de govern i de l'Ajuntament ampostí a la PDE. Es tracta d’un acte de distanciament del nou equip municipal respecte l’actitud dels anteriors governs de CiU i la seua confrontació històrica amb el moviment antitransvasament.

En este sentit, l'alcalde d'Amposta, va assenyalar que “l'Ajuntament dóna el seu suport absolut a la PDE en totes aquelles qüestions en què puga ser d'utilitat el lideratge del consistori per lluitar contra el risc que corre el riu i el Delta amb el Pla de Conca del govern de l'Estat“. Tomàs també va manifestar la voluntat que la capital del Montsià puga liderar i tirar endavant el front institucional de lluita contra el pla.

La primera actuació concreta que farà l'equip de govern serà portar a aprovació del plenari de juliol la moció a favor de l'acord de cabals ambientals aprovats per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. “Estic convençut que tots els grups polítics s'hi sumaran i es podrà presentar conjuntament“, ha afegit l'alcalde d'Amposta.

La portaveu de la PDE Susanna Abella va expresar la seua satisfacció per esta rebuda institucional del consistori ampostí. “Ens alegra moltíssim, això reflectirà el suport que durant aquests 15 anys hem tingut de la ciutadania d'Amposta al carrer i que no s’havia reflectit mai abans“, ha dit Abella, tot recordant les manifestacions de l'any 2000 i del 2008 a Amposta. Abella també ha afegit: “Des de les institucions s'ha de fer tota la pressió necessària, per aconseguir que el pla de conca respecte el riu“.