Dissabte, protesta contra el tancament de la taquilla de l’estació de Móra la Nova

Trens Dignes convoca una concentració | L'Ajuntament moranovenc mostra el seu rebuig a la decisió d'Adif

990_1436970822cartell-mora1
990_1436970822cartell-mora1
Redacció
15 de juliol del 2015
Actualitzat el 03 d'agost a les 9:13h
 
La Plataforma Trens Dignes ha convocat una concentració de protesta per manifestar el rebuig al tancament de la taquilla de l’estació de Móra la Nova, una de les tres de referència a les Terres de l’Ebre juntament amb les de Tortosa i l’Aldea, i que dóna servei a les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. L’acció tindrà lloc este dissabte 18 de juliol a partir de les 11.30 hores i és una primera resposta urgent “a la inacceptable i sorprenent decisió d’Adif de no renovar el contracte pel qual el personal del bar de l’estació exercia, fins ara, d’expenedor de bitllets”, afirma Trens Dignes en un comunicat. Segons recorda la plataforma, “fa 4 anys Adif ja va eliminar la taquilla pròpiament dita i ara, amb esta decisió, demostra novament la seua falta de sensibilitat i condemna una mica més el territori i la seua mobilitat”. Segons els plans d’Adif, el tancament s’aplicarà a partir d’este dilluns dia 20.

Trens Dignes ha informat que la concentració de protesta a la decisió i de suport a un transport ferroviari digne, compta amb el suport dels consells comarcals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, així com també de diferents ajuntaments de referència de les esmentades comarques (com Móra la Nova, Móra d’Ebre, Flix, Vinebre o Gandesa) que ja han confirmat la seua assistència.

De fet, l’Ajuntament de Móra la Nova ha informat que ja ha iniciat contactes amb el responsable del servei ferroviària, l’empresa pública Adif, per tal de demanar explicacions davant l’imminent supressió de la venda de bitllets a l’estació de la població. Segons ha explicat l’alcalde, Francesc Moliné, l’ajuntament no ha rebut cap notificació oficial d’esta decisió sinó que se n’han assabentat per la persona que regenta el bar de l’estació i que es veïna de Móra la Nova. La dona ha explicat que Adif els ha comunicat que no pretén renovar el contracte d’este servei que finalitza diumenge vinent.

Moliné remarca que el fet d’acabar amb la venda de bitllets a la llarga pot comportar el tancament del bar i de l’estació. “Des de l’Ajuntament mostrem el nostre total rebuig a esta mesura perquè a més de traure un servei al territori pot comportar la pèrdua de dos llocs de treball, el de les dos persones que treballen al bar ja que el contracte de la venda de bitllets  i el de l’explotació del bar estan vinculats, i avui en dia els beneficis s’obtenen de la venda de bitllets ja que el bar és deficitari, així que els llogaters no descarten haver de tancar també el bar si perden la venda de bitllets”. L’alcalde ha matisat que “esta resolució no és per una qüestió econòmica ja que actualment la venda de bitllets genera un volum de 30.000 euros mensuals i de 100 targetes daurades –per a la gent gran- al mes”. Moliné també ha valorat que “estem quasi segurs que l’estació estaria la major part de dies tancada, ja que Adif no assegura que puga posar personal per tancar i obrir tots els dies. Ara això ho fan les persones que regenten el bar i si el bar tanca ja no hi haurà ningú per oferir este servei amb seguretat”.

L’Ajuntament a més de demanar una reunió amb Adif s'ha posat també en contacte tamb la Plataforma Tres dignes de les Terres de l’Ebre i amb el sindicat CCOO per coordinar les accions de protesta.