Concert a la Cota 705 per recordar el 79è aniversari de l’alçament militar contra la República

L'esdeveniment forma part del festival Ebre, Música&Patrimoni

Redacció
13 de juliol del 2015
Actualitzat a les 19:18h
Foto promocional del concert a la Cota 705
Foto promocional del concert a la Cota 705 | Cedida

Foto promocional del concert a la Cota 705 Foto: Cedida


El proper divendres, 17 de juliol, a les 20:30 h, en el marc del festival Ebre, Música&Patrimoni que organitza la xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials del Servei d’Atenció Museística (SAM) de les Terres de l’Ebre, tindrà lloc el quart dels dotze concerts programats per aquesta temporada.

Coincidint amb 79è aniversari de l’alçament militar al Marroc, que va desencadenar la Guerra Civil, la Banda de Musica de Benissanet actuarà al cim de la Cota 705, a la serra de Pàndols, al costat del Cub de la Pau.

Escenari d’alguns dels combats més cruents de la batalla de l’Ebre, l’estiu de 1938 els trets, les explosions i els crits agònics dels ferits ompliren la serra amb els sons del terror. Enguany, s’omplirà de la música i les melodies arranjades per a l’ocasió de la mà de Carles Capseta, director de la Banda de Música de Benissanet.

A la Suite 1936, del barceloní Miquel Asins Carbó, s’hi sumarà l’arranjament per a banda de la popular Ay, Carmela i dues peces més, composades especialment per a l’ocasió: Oració i Escolta la teua gent.

La gestió d'este projecte s’ha conduit des del SAM Terres de l’Ebre i el Comebe, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Pinell de Brai i del Consell Comarcal de la Terra Alta. L’acte és obert a tothom.

Dissabte passat es va fer el tercer dels concerts del cicle a l'Abric IV de les pintures rupestres de l'Ermita de la Pietat, a Ulldecona, amb Adrià Grandia, músic de viola de corda i la música electrònica de Vicent Fibla. 
 

Concert a l'Abric IV a les pintures rupestres de l'Ermita de la Pietat, a Ulldecona Foto: Rafa Balagué