ERC defensa els cabals ecològics de la Comissió per a la Sostenibilitat en una moció als ajuntaments i consells comarcals

Redacció
08 de juliol del 2015
Actualitzat a les 21:14h
Albert Salvadó, president de la Federació de l'Ebre d'ERC.
Albert Salvadó, president de la Federació de l'Ebre d'ERC. | ERC
Esquerra Republicana registrarà als ajuntaments i consells comarcals de les Terres de l’Ebre una moció en suport a la proposta de cabals ecològics per al tram final del riu Ebre i el Delta aprovada per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre (CSTE). El president de la Federació de l’Ebre d’ERC, Albert Salvadó, sosté que “és el moment d’aprofitar la revisió del Pla Hidrològic de Conca per intentar fer entrar en raó el Govern espanyol perquè aprove un Pla que no pose en perill ni en risc el futur del tram final del riu, el Delta i la gent que hi viu”.

El president republicà ha destacat “l’esforç i treball que han fet els tècnics de la Comissió per revisar i proposar unes xifres de cabals ecològics que han aconseguit el suport gairebé unànime dels membres de la Comissió”. Salvadó ha recordat que la Comissió és un òrgan consultiu i allò que ara donaria més força a la proposta seria que fos aprovada des del Pla Integral de Protecció del Delta de l’Ebre (PIPDE), un òrgan format pels governs espanyol i català. D’altra banda, el polític republicà s’ha mostrat convençut que serà molt important la feina política i tècnica que es face des de les institucions catalanes per defensar estos cabals, com també les accions i la feina que fa la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

La moció que presentarà Esquerra Republicana demana donar suport a les conclusions i propostes de cabals ecològics per al riu Ebre i el Delta fetes per la CSTE, i també que esta proposta siga aprovada dins el PIPDE. A més, també demana donar suport a les accions del Govern de Catalunya i altres institucions davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional, amb l’objectiu de defensar els cabals ecològics de la CSTE en cas que la revisió del Pla hidrològic de la conca de l’Ebre no els tinga en compte. Per últim, proposa donar suport a les iniciatives i mobilitzacions socials en defensa dels cabals ecològics de la CSTE.

SEO/BirdLife dóna suport a la proposta de la Comissió
L’entitat ecologista SEO/Birdlife ha emès avui una nota per explicar que dona suport al document tècnic de cabals ambientals elaborat i aprovat per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre “en resposta als molt deficients càlculs presentats per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) en la seua proposta oficial del pla de conca d'aquest riu, el criteri del qual és un repartiment polític de l'aigua sense base científica ni ambiental”, exposa. Per contra, al seu parer, la de la CSTE és “una proposta exemplar pel seu realisme i adaptació als requisits ambientals del riu i als usos socials i econòmics actuals de l'aigua”.

A més, considera que el document parteix dels criteris de períodes i mètodes de càlcul establerts en la instrucció tècnica ministerial i s'implementa amb dades d'estudis científics contrastats i més moderns que els que es van usar per a la proposta de cabals ambientals del 2007.