Salvadó, Gamundi, Moliné i Sanromà escollits candidats d’Esquerra per a les eleccions al Parlament

Redacció
06 de juliol del 2015
Actualitzat a les 19:40h
Adam Tomàs, votant al Congrés del Montsià.
Adam Tomàs, votant al Congrés del Montsià. | Esquerra

Entre divendres 3 de juliol i dissabte 4 de juliol, les quatre federacions comarcals d’Esquerra Republicana a les Terres de l’Ebre van renovar les executives i van escollir els candidats per anar a les llistes del Parlament. Lluís Salvadó, pel Montsià, Alícia Gamundi, pel Baix Ebre, Francesc Xavier Moliné, per la Ribera d’Ebre, i Neus Sanromà, per la Terra Alta, van ser escollits primers candidats per les seues respectives comarques a les llistes.

Així, divendres a la nit, a Gandesa, la Federació de la Terra Alta va escollir la regidora d’Arnes, Neus Sanromà, com la primera candidata de la comarcaque anirà acompanyada també de Jordi Vallespí com a segon candidat. Pel que fa a la nova executiva escollida, repetix Ramon Jornet a la presidència, i la resta de càrrecs són: secretaria d’Organització, Neus Sanromà;  Secretaria d’Administració i Finances, Josep Llop; Secretaria d’Imatge i Comunicació, Jordi Vallespí; Secretaria de la Dona, Núria Rius; Secretaria de Política Municipal, Francesc Martínez; Secretaria de Política Parlamentària,Domingo Ardèvol i vocal Muntsa Cabetas.

Dissabte al matí es van celebrar els congressos comarcals de la Ribera d’Ebre i del  Baix Ebre. Pel que fa a la Ribera, es va escollir l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, primer candidat de la comarca a la llista del Parlament i la regidora de Móra d’Ebre, Cinta Agné, segona candidata. La nova executiva comarcal de la Ribera d’Ebre també manté Josep Maria Sáez a la Presidència i estarà formada per: Secretaria d’Organització, Montse Perelló; Secretaria d’Administració i Finances, Francesc Barbero; Secretaria d’Imatge i Comunicació: Joan Juvé; Secretaria de la Dona, Míriam Vinaixa; Secretaria de Política Municipal, Mònica Amorós; Secretaria de Política Parlamentària, Roger Herèdia i vocal, Mariano Martín.

El Congrés Comarcal del Baix Ebre, celebrat a Tortosa, va escollir l’exregidora tortosina Alícia Gamundi com la primera candidata de la comarca al Parlament, que estarà acompanyada pels candidats Simón Falcó (l’Aldea), Joel Durà (Deltebre) i Rosanna Samarra (l’Ametlla de Mar).
En el mateix Congrés també es va escollir Francesc Gas, alcalde de Roquetes, com a Conseller Nacional del partit. Pel que fa a la composició de la nova executiva, la renovació comença per la presidència amb la substitució d’Antoni Pons per Susana Gómez, i continua: Secretaria d’Organització, Tere Moreso; Secretaria d’Administració i Finances, Marià Martínez; Secretaria d’Imatge i Comunicació, Mercè Forcada; Secretaria de la Dona, Vanessa Callau; Secretaria de Política Municipal, Josep Esquerré; Secretaria de Política Parlamentària, Josep Cid i vocals: Vicenç Llaó, Kevin Bernal, Cinta Ortega i Francisco Ramírez.

Dissabte a la tarda, a Amposta, es va celebrar el darrer dels quatre congressos. El diputat rapitenc Lluís Salvadó va ser escollit candidat del Montsià al Parlament i estarà acompanyat per l’ampostí Ismael Piñas i la regidora canareva Mercè Fischer. El Congrés també va escollir l’alcalde canareu Alfons Montserrat com a conseller nacional, al igual que l’alcalde Josep Caparrós, en renunciar Adam Tomàs al càrrec de conseller en el seu favor en tant que president comarcal, ja que, d’acord  amb els Estatuts, serà designat conseller nacional per ser alcalde d’una ciutat cap de comarca. Així, el Montsià tindrà 3 consellers comarcals.

Adam Tomàs, que va substituir en la presidència comarcal l’ampostí Jesús Auré el mes de juliol de 2014, encapçalarà de nou l’executiva formada també per: Secretaria d’Organització, Mercè Fischer; Secretaria d’Administració i Finances, Sònia Tomàs; Secretaria d’Imatge i Comunicació: Marc March ; Secretaria de la Dona: Èrika Ferraté; Secretaria de Política Municipal, Araceli Subirats; Secretaria de Política Parlamentària, Salvador Balagué; Portaveu ERC Consell Comarcal, Susanna Sancho i vocals: Alan Roig, Alfons Montserrat i Josep Caparrós.