Convocada per dijous una concentració a Tortosa en suport a Grècia

Redacció
01 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:36h
990_1435761293suport-grecia
990_1435761293suport-grecia

Diversos partits i sindicats, entre els quals hi ha ICV, CUP, ERC, PSC, Movem Tortosa, Equo, Podem Tortosa, USOC, UGT i CCOO, han convocat una concentració per demà dijous 2 de juliol a Tortosa en suport al poble grec que durà per consigna #JovaigambGrècia i que vol respondre al “xantatge inexcusable que ha llastrat les negociacions entre els creditors i Grècia fins al punt de trencar-les”.

En un comunicat emès per difondre l’acció de demà, les organitzacions signants afirmen que “la Unió Europea no es pot confondre amb un mecanisme de consolidació fiscal, sinó que és un projecte social, econòmic i polític que té al seu fonament uns valors i un compromís clars. La manca d’iniciativa per part de la Comissió Europea, que sembla haver cedit el lideratge en les negociacions a l’FMI, posa en qüestió el govern de la Unió Europea en un moment que pot esdevenir clau per al seu futur immediat”.

Segons els convocants, “davant la precarietat i la creixent marginació que pateix una gran part de la ciutadania grega, el que Europa ha de demostrar és preocupació, empatia i solidaritat”. També afegixen que “davant el fracàs estrepitós dels programes d’austeritat, és hora de canviar el rumb i de donar una oportunitat al nou govern grec escollit el passat 25 de gener: així ho van decidir democràticament els ciutadans grecs i així s’ha de respectar”.

Per tot, convoquen la ciutadania i a les organitzacions cíviques, polítiques, socioeconòmiques, etc., a sumar-se a la concentració, que tindrà lloc a les 20.00 hores a la plaça Alfonso de Tortosa: “Perquè Grècia és passat i futur del projecte europeu. Perquè tots som Grècia!”, conclouen.