Mor un home a l’Ampolla després ser envestit per un bou durant les festes

Redacció
24 de juny del 2015
Actualitzat el 26 de juny a les 9:18h
Un dels actes de bous duts a terme enguany a l'Ampolla, diumenge passat.
Un dels actes de bous duts a terme enguany a l'Ampolla, diumenge passat.

Les festes majors de Sant Joan de l’Ampolla han viscut un tràgic succés. Un veí del municipi va morir ahir dimecres a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa a conseqüència de les ferides que li va provocar un bou que el va envestir dilluns, durant un dels actes taurins programats.

Els fets, segons ha explicat l'alcalde del municipi a aguaita.cat, Francesc Arasa, van succeir durant la celebració d’un bou embolat, a la plaça portàtil, quan un dels animals es va girar cap a l’home, de gairebé 80 anys i molt aficionat i assidu als bous, i el va envestir. “El bou li va donar dos banyades i les perforacions, tot i que en principi no li van afectar cap òrgan vital, li van provocar una important pèrdua de sang”, ha informat el batlle. L’home va ser traslladat al centre hospitalari de Tortosa, on, tot i les transfusions i l’atenció rebuda, no es va poder recuperar i ahir va morir.

En conèixer el desenllaç del succés, l’Ajuntament de l’Ampolla ha suspès els actes taurins que restaven, previstos per a esta tarda. Les festes majors de Sant Joan van començar el divendres 19 de juny i acaben avui.

Justament l’Ampolla havia acaparat especialment l’atenció enguany després de la sentència judicial que, arran la denúncia d’una entitat animalista, considera exclosa de la llei la modalitat de 'bous a la mar' que es venien celebrant al port de la localitat, com també es fan a les Cases d’Alcanar. L’Ampolla, com habitualment, va obtindre la corresponent autorització per fer bous a la plaça, amb la particularitat que enguany, davant el pronunciament judicial, el recinte on se celebren no tenia un tram obert al mar per on els anys anteriors saltaven els bous, sinó que tot el perímetre estava tancat. I, a més, per si es donava la circumstància que un animal caigués a l’aigua si cedia alguna de les tanques, es va col·locar una segona barrera formada per una fila de boies dins de l’aigua, atenent al requisit normatiu que tots els actes taurins se celebren en recintes tancats.