Enric Roig seguirà a Dani Andreu a la presidència del Consell Comarcal del Baix Ebre

Redacció
22 de juny del 2015
Actualitzat el 24 de juny a les 10:22h
Francesc Miró i Enric Roig han presentat avui les esmenes en roda de premsa.
Francesc Miró i Enric Roig han presentat avui les esmenes en roda de premsa. | PSC

Els dos primers anys serà el republicà Dani Andreu qui ocuparà la presidència del Consell Comarcal del Baix Ebre, tal com ja va anunciar en una compareixença de premsa la setmana passada ERC, i els dos últims serà el socialista Enric Roig qui és convertirà en el primer president socialista d’este organisme al Baix Ebre. Així ho ha anunciat avui en una roda de premsa la Federació del PSC a l’Ebre, en el decurs de la qual també ha fet una valoració “raonablement positiva” dels resultats de les eleccions electorals d’esta formació a les Terres de l’Ebre.

Així, en compliment del pacte electoral subscrit al Consell del Baix Ebre, ERC i el PSC s’alternaran la presidència, que iniciarà l’alcalde de l’Aldea Dani Andreu, mentre l’alcaldessa socialista de Tivenys, Maria Beltran, n’assumirà la vicepresidència primera. Amb ella, els altres quatre consellers comarcals del PSC seran el portaveu a Tortosa Enric Roig; l’alcalde d’Alfara, Josep Mas; l’alcaldessa d’Aldover, Teresa Forés, i l’exalcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu. Al cap de dos anys, Roig prendrà el relleu a la presidència de l’ens. El secretari adjunt de política municipal del PSC, Manel de la Vega, ha assegurat que el fet que ERC no vulgues pactar amb Roig a l’Ajuntament de Tortosa no ha d’afectar la governabiltiat del Consell: “No podiem unir la sort de l’Ajuntament a la del Consell Comarcal, com potser volia CiU, i amb ERC hi ha més coses que ens unixen que no ens separen, com la visió progressista en l’assistència a les persones, la promoció econòmica o la necessitat de potenciar el turisme”, ha dit.

Tot i haver tret, en percentatge de vot, els pitjors resultats del PSC des dels primers comicis municipals del 1979, els socialistes, que mantenen la condició de tercera força al territori, han valorat amb satisfacció continguda els resultats del 24-M passat, tenint en compte la situació que travessa el partit i també la caiguda de candidatures amb què concorrien a les eleccions. Així, el conseller de la Federació ebrenca, Joan Sabaté, ha volgut destacar, a banda de les 77 regidories, les 10 alcaldies que tenen (a Benifallet, Tivenys, Camarles, Alfara de Carles i Aldover, al Baix Ebre; Ulldecona, Mas de Barberans, Godall, i Sant Jaume d'Enveja, al Montsià, i Batea (UPTA), a la Terra Alta), així com el fet de governar a 13 ajuntaments en total (amb els pactes a Sant Carles de la Ràpita, l'Ametlla de Mar i Móra la Nova).