Artur Mas nomena Jordi Ciuraneta com a nou conseller d’Agricultura

Redacció
22 de juny del 2015
Actualitzat el 23 de juny a les 12:04h
Jordi Ciuraneta, nou conseller d'Agricultura.
Jordi Ciuraneta, nou conseller d'Agricultura. | Arxiu

Jordi Ciuraneta, nou conseller d'Agricultura. Foto: Arxiu



L’exregidor de la Palma d’Ebre Jordi Ciuraneta ha estat l’escollit per substituir Josep Maria Pelegrí com a conseller d’Agricultura. Així ho ha fet oficial este matí el govern de la Generalitat a través del seu compte de Twitter.
 
El president de la Generalitat ha fet públiques aquest dilluns els canvis en el govern després de la ruptura entre Convergència i Unió (CiU). Els consellers d'UDC Joana Ortega i Ramon Espadalé han deixat els seus llocs a Jordi Jané (Interior) i Meritxell Borràs (Governació) i Neus Munté (que suma les funcions de vicepresidenta i portaveu a l'adreça de Benestar Social ). L’acte de presa de possessió serà este dilluns a les 12.30 hores alsaló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. En el decurs de la cerimònia, els nous consellers, prometran el seu càrrec, després que el secretari de govern, Jordi Baiget, faça la lectura del decret de nomenament. L’acte es clourà amb el discurs del president de la Generalitat.

Nascut a Sabadell (Vallès Occidental), el 1964 Jordi Ciuraneta ha tingut una estreta relació amb les Terres de l’Ebre, concretament amb la Ribera d’Ebre. Militant de CDC des de 1989, ha estat tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Palma d’Ebre (1991-2007) i vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. La seua trajectòria política va experimentar un salt en la passada legislatura, quan va esdevenir assessor d’Agricultura, Ramaderia i Pesca del president de la Generalitat (2011-2012) i director general de Pesca (2012-2014).

Empresari agrari i ramader, Ciuraneta és diplomat en administració i direcció d’empreses per ESADE. Ha estat, entre d’altres, president de Copaga (2000-2011), assessor en matèria de porcí del consell consultiu de la la direcció general d’Agricultura de la Unió Europea i vicepresident i responsable de ramaderia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) del 2000 al 2008.