Generalitat i Fiscalia mantenen l’acusació penal contra les tres persones encausades per unes pintades el 29-M

Redacció
20 de juny del 2015
Actualitzat el 22 de juny a les 16:45h
Algunes persones es van concentrar a la sortida del jutjat per demanar l'absolució de les encausades.
Algunes persones es van concentrar a la sortida del jutjat per demanar l'absolució de les encausades. | Cedida

La Generalitat i la Fiscalia han mantingut les peticions inicials com a acusació en el judici penal que ahir es va celebrar a Tortosa contra les tres persones acusades de fer unes pintades a diferents centres educatius de Tortosa i d'obstruir el panys de dos instituts, en el marc de la vaga general del 29-M de l'any 2012.

Malgrat la decepció que ha deixat palesa el Grup de Suport contra la Repressió a les Terres de l'Ebre arran del judici a les encausades pel fet que “tant la Fiscalia com l'advocat de la Generalitat no s'han mogut ni un mil·límetre de les seues peticions inicials i han mantingut la celebració del judici per la via penal”, ha mostrat també la seua esperança perquè es dicte l’absolució “ja que, una vegada més, s'ha demostrat que no hi ha proves que puguen inculpar les nostres companyes”, ha apuntat el grup en un comunicat.

El Grup de Suport ha denunciat un cop més que este "és un judici polític, l'objectiu del qual és reprimir, perseguir i castigar la dissidència”. En este sentit, apunta en el seu comunicat que “no s'estan jutjant unes persones per uns suposats fets, sinó que s'està articulant i posant a la pràctica el misstage de la temor que ja fa temps es va anunciar i que s'envia a la població en general i a les persones implicades en els moviments socials en particular: no et mobilitzes, no t'organitzes, queda't a casa i calla..., si no, ja saps el que t'espera. Esta no hauria de ser la manera de gestionar el descontentament i el dret a la dissidència d'un suposat estat democràtic”.

També lamenta la “indefensió” de la ciutadania “que ens hem d'afrontar a un judici en què la paraula dels Mossos d'Esquadra sembla que siga paraula de déu i que haja de prevaldre per damunt de tot, per absurda i inversemblant que siga”.