Convergència manté el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb un pacte amb la FIC

L’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim (CDC), substituirà Jordi Jardí a la presidència

Avui s'ha formalitzat el pacte entre CDC i la FIC al consell comarcal de la Ribera d'Ebre.
Avui s'ha formalitzat el pacte entre CDC i la FIC al consell comarcal de la Ribera d'Ebre. | A.P.
Redacció
19 de juny del 2015
Actualitzat el 22 de juny a les 16:41h

La Federació d’Independents dóna suport a Convergència per governar al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Els independents, amb un únic conseller, tenien a les seues mans decantar la balança cap a CDC o formar un govern tripartit amb Esquerra Republicana i el PSC. El conseller de la FIC i alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, assegura que “l’entesa amb CiU és total en termes de desenvolupament industrial i diversificació econòmica”. Es dóna la circumstància que Buixeda ha rebut el suport d'ERC a l'alcaldia d'Ascó, però ara la FIC dixa ERC a l'oposició al consell. La nova presidenta del Consell serà l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim (CDC), que ha destacat la “necessitat de reindustrialització del nord de la Ribera d’Ebre” com una de les prioritats.

De fet, el suport de la FIC tenia com a condició indispensable que hi hagués un president de la part nord de la Ribera d’Ebre. “Són temps delicats, on s’haurà de gestionar el tancament de la línia de clor de la factoria d’Ercros a Flix i el futur desmantellament de les centrals nuclears d’Ascó”, ha destacat Buixeda. Per això, Gemma Carim destaca que “la diversificació econòmica i la reindustrialització” de la part nord de la Ribera seran les línies mestres de l’acció de govern. “No tots hem de tindre de tot, i ara cal vetlar pel futur industrial delicat que viuen alguns municipis de la Ribera d’Ebre”, va subratllar.

D’altra banda, però, Gemma Carim també destaca “el servei a les persones” com una de les prioritats. “Fa trenta anys que treballo a una oficina de treball i he estat consellera de Serveis Socials, m’agrada treballar pels qui ho estan passant pitjor o tenen una situació més delicada”, diu. L’alcaldessa de Vinebre també posar l’accent en “la necessitat d’unir esforços en l'àmbit de comarca per potenciar el turisme”.

En la presentació del pacte de govern, que ha tingut lloc avui, s’ha fet oficial que Josep Maria Buixeda serà el vicepresident primer del Consell Comarcal però no han trancendit la resta de càrrecs de l’equip directiu.
 
“No afectarà al pacte de l’Ajuntament”
Amb el pacte entre CiU i FIC al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Esquerra Republicana continuarà –amb el PSC- a l’oposició. Una situació inversa a la que s’ha donat a l’Ajuntament d’Ascó, on la FIC va empatar a quatre regidors amb CiU i ERC va desequilibrar la balança a favor dels independents i va enviar CiU a l’oposició. Tot i això, l’alcalde d’Ascó destaca que “en els dos casos, la llista més votada ha estat la que encapçala el govern” i  assegura que “esta situació al Consell Comarcal no afectarà les relacions amb el regidor d’Esquerra a l’Ajuntament d’Ascó, que té tota l’autonomia per decidir i li tenim confiança”.