Luz pacta amb 100 % per Batea i seguix presidint el Consell de la Terra Alta

Andreu Prunera
16 de juny del 2015
Actualitzat el 18 de juny a les 8:11h
Carles Luz, amb la presidenta de la Federació de CiU a l'Ebre, Imma Juan.
Carles Luz, amb la presidenta de la Federació de CiU a l'Ebre, Imma Juan. | Sílvia Berbís

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, seguirà quatre anys més al capdavant del Consell Comarcal de la Terra Alta, després que Convergència i Unió –amb nou consellers- haja arribat a un acord amb la formació independent Cent per Cent per Batea (100%xB) –amb una consellera- i aconseguix així la majoria absoluta. Luz ha assegurat que les línies mestres de l’equip de govern “seran molt clares” amb este nou pacte, i destaca “el manteniment dels serveis a les persones, el desenvolupament econòmic i l’explotació del potencial del turisme i el vi a la comarca”.

La consellera de 100%xB serà Cinta Rams, la número dos d’esta formació –que només es presenta a Batea-, ocuparà la vicepresidenciaprimera del Consell i se n’encarregarà del departament de Benestar i Família. En un comunicat la formació ha destacat la coincidència amb CiU en punts clau per la gestió comarcal, com són “els serveis de contingut social, la dinamització econòmica i turística, la sostenibilitat, la transparència i la participació ciutadana”.

A banda d’això, el pacte de govern entre les dos formacions ha establit una rebaixa de vora un 10 % en les retribucions i indemnitzacions de l’equip directiu del Consell Comarcal. Esta mesura serà aprovada en les primeres sessions plenàries de l’ens comarcal, que està previst que es constituïsca el 4 de juliol.

Converses pendents per sumar més partits
Tot i que el pacte de CiU i 100%xB compta ja amb la majoria absoluta dels consellers, Carles Luz ha destacat que “continuen les negociacions amb les altres formacions” i assegura que “en els propers dies es podrien sumar a l’equip de govern”. En esta línia, el convergent sosté que “en les reunions que hem mantingut fins ara, algunes formacions han dit que s’abstindran en la presa de possessió i que faran acords puntuals amb el govern; però encara hi ha converses pendents amb altres partits, que podrien sumar-se al pacte entre CiU i 100%xB”.
El Consell Comarcal de  la Terra Alta està format per nou regidors de Convergència i Unió, cinc d’Esquerra Republicana i després hi ha cinc formacions amb un representant cadascuna: 100%xB, Unió per la Terra Alta (PSC), Entesa (ICV), Convivència i Progrés, i el PP.