El republicà Jordi Gaseni serà l'alcalde de l'Ametlla de Mar després del pacte amb el PSC

Governaran amb minoria amb el suport de Plataforma Calera, que garantix la investidura i es queda a l'oposició

Jordi Gaseni serà el proper alcalde de l'Ametlla de Mar.
Jordi Gaseni serà el proper alcalde de l'Ametlla de Mar. | ametllamar.cat
Redacció
11 de juny del 2015
Actualitzat a les 9:53h

Els 59 vots de més que CiU va obtindre respecte ERC a l’Ametlla de Mar en les eleccions municipals del passat 24 de maig no li serviran per seguir governant a l’Ajuntament calero. El republicà Jordi Gaseni serà el nou alcalde durant els propers 4 anys després del pacte que ERC i els dos socialistes d’Antoni Espuny van tancar anit i que, en no arribar a la majoria absoluta establerta en 7 regidors, compta amb el suport dels dos regidors ex populars de Plataforma Calera, que li garantixen la investidura tot i que es quedaran a l’oposició per oferir suports puntuals.

D’esta forma, Joan Pere Gómez no rebrà el bastó d’alcalde dissabte vinent, i CiU queda apartada de l’alcaldia després d’haver governat els darrers 12 anys al municipi, els darrers amb majoria absoluta amb Andreu Martí al capdavant i l’anterior mandat amb ERC.

L’acord entre ERC i el PSC, que també s’ha repetit en les últimes hores a municipis com Sant Jaume d’Enveja i consells comarcals com el del Montsià i el Baix Ebre, preveu que l’exalcalde Antoni Espuny ocupe el càrrec de primer tinent d’alcalde i els socialistes assumisquen la responsabilitat de les àrees d’Hisenda, Obres i Serveis. L'equip del també ex alcalde Joan Font, la tercera pota del pacte, donarà el vot necessari per a la investidura de dissabte però Font es quedarà a l’oposició junt amb la segona regidora que ha obtingut esta formació.