El nombre de robatoris en domicilis a l’Ametlla de Mar cau gairebé a la meitat l'últim any

Redacció
09 de juny del 2015
Actualitzat el 10 de juny a les 19:44h
Un moment de la reunió de la Junta Local de Seguretat a l'Ametlla de Mar.
Un moment de la reunió de la Junta Local de Seguretat a l'Ametlla de Mar. | Ajuntament de L'Ametlla de Mar

L’últim any, les detencions a l’Ametlla de Mar han augmentat en un 38,60 %. En total, hi han hagut 79 detencions, una xifra superior a les 57 realitzades l’any anterior. A més, els robatoris en domicilis s’han reduït un 43,5 %. Són algunes de les xifres destacades del balanç de la Junta de Seguretat a l’Ametlla de Mar, en la qual hi ha participat responsables municipals, així com representants del govern de la Generalitat de Catalunya, els Mossos d’Esquadra, la Guardia Civil i la Policia Local. La Policia Local i els Mossos han posat les dades sobre al taula i s’han analitzat els resultats com és fa anualment.

Pel que fa a tipologies penals, el major nombre es concentra en els delictes contra el patrimoni, en concret, 273. Això sí, s’han reduït un 16,8 % respecte a l’any anterior, en el qual es van detectar 328 delictes d’este tipus. El 33,3 % dels delictes contra el patrimoni són robatoris amb força. Dins d’este grup destaca la reducció en  els robatoris en domicilis, d’un 43,5 %. I és que s’han registrat 91 robatoris amb força a domicilis i l’any anterior 161.Pel que fa al perfil mitjà dels detinguts són homes, majors de 36 anys i de nacionalitat espanyola.

Durant la Junta Local de Seguretat, es van felicitar els agents de la Policia Local Ramon Cid Margalef i Gustavo Estrada Beltall per una actuació meritòria al terme municipal amb detenció de contrabandistes de tabac. També van ser felicitats dos agents dels Mossos d’Esquadra per una intervenció a Tres Cales tot i estar fora de servei. El passat mes d’abril els Mossos d'Esquadra van haver de socórrer dos xiquetes, una de deu anys i l'altra de tres, atrapades en un domicili on s'havia iniciat un petit incendi a la cuina.