Manel Ferré abandona el vaixell

Ell i tres membres més de la llista de CiU a Amposta renuncien a possessió de l'acta de regidors este dissabte | Adduïx motius «estrictament personals i familiars»

S.C./S.B.
09 de juny del 2015
Actualitzat el 10 de juny a les 19:40h
Manel Ferré, acompanyat d'Annabel Marcos i Rosita Pertegaz, en la roda de premsa d'avui.
Manel Ferré, acompanyat d'Annabel Marcos i Rosita Pertegaz, en la roda de premsa d'avui. | Sofia Cabanes

El candidat de CiU a Amposta en les últimes eleccions municipals i alcalde durant els últims vuit anys, Manel Ferré, abandona el vaixell. El convergent ha anunciat avui que no recollirà l’acta de regidor en l’acte de constitució dels nous ajuntaments que tindrà lloc este dissabte. Ferré ha assegurat que els motius de la decisió són “estrictament personals  i familiars”, però a ningú se li escapa la severa derrota que ha patit la formació que encapçalava, que ha estat governant la ciutat durant 28 anys, després que els votants li hagen tret la majoria absoluta traslladant-la a ERC. Ferré, que ha anunciat que al capdavant del grup municipal de CiU estarà l’actual tinent d’alcalde Isabel Ferré, no és l’únic de la llista que no prendrà possessió de l’acta. Tres membres més hi renuncien, segons Ferré, perquè així estava previst abans de les eleccions per al cas que no accedissen al govern, per motius laborals. També ha assegurat que una de les primeres mocions que entraran al ple de l’ajuntament demanarà que s’encarregue una auditoria dels comptes per demostrar que les finances municipals estan “sanejades”.

“Després de fer una reflexió amplia que ha durat uns quants dies i en la que han prevalgut motius estrictament personals i familiars, he arribat a la conclusió que el millor que puc fer és no prendre possessió de la meua acta a l’Ajuntament, perquè ja fa molts anys que estic en política i penso que mereixia descans”, ha anunciat Ferré en la seua compareixença d’avui davant els mitjans de comunicació. “Deixaré d’estar en primera línia municipal, però no per això abandono la política, estaré a disposició d’allò que mane el meu partit tant en l'àmbit local com els comandaments de país i podré dedicar-me a una de les meues passions, que és la salut i la medicina”, ha afegit. Ferré no ha aclarit quina serà la seua propera “missió” en la política: “El paper que jo he de jugar a partir d’ara dependrà exactament de quines són les decisions dels comandaments del partit, jo he posat el meu càrrec a la seua disposició i en este sentit a hores d’ara no tinc res definit a curt i mitjà termini, però tinc la voluntat continuar treballant pel partit, la ciutat i el país”.

La tinent d’alcalde Isabel Ferré serà la persona que encapçalarà el grup municipal de CiU el proper mandat, tal com s’ha acordat “per unanimitat”, tot valorant la seua experiència i capacitació, al capdavant d’àrees com Ensenyament, Obres i Hisenda en el passat. Al grup, hi faltaran altres tres components de la llista que tampoc prendran possessió dissabte, en este cas, segons Ferré, perquè ja estava així acordat abans de les eleccions: “Nosaltres inicialment havíem conformat una llista en clau de continuar governant la ciutat i davant el fet que la ciutadania ha decidit que no siga d’esta manera, també hi havien altres membres de la llista que entraven però que per qüestions personals i sobretot estrictament qüestions laborals -perquè tenim el cas de membres que entraven regidors però són treballadors de l’ajuntament-, no podien compaginar les dos activitats, i ja teníem clar que si no formaven part de l’equip de govern el que farien és renunciar a l'acta de regidors per a poder continuar treballant a l’ajuntament d’Amposta”, ha explicat Ferré. Es tracta de número 5, Pau Cecília; el número 7, Júlia Calvet; el 8, Josep Roda, renuncien, i s’hi incorporen Isabel Ferré, Mari Mar Panisello i Albert Roig.

Després de lamentar la campanya electoral que s’ha dirigit contra CiU per part d’altres partits polítics, el convergent ha anunciat que CiU presentarà una moció exigint que es faça una auditoria de l'estat de comtes de l’Ajuntament –tal com va anunciar en campanya que reclamaria el republicà Adam Tomàs en cas de governar-, perquè el que no ens agrada és que es puga escampar el mínim dubte sobre la hisenda i l’estat de comptes municipals”. Ferré ha recordar que “sempre durant la legislatura han anat reconeixent que l’Ajuntament d’Amposta és un dels que estan més sanejats i que s’ha fet una molt bona gestió de la hisenda municipal ara no toca sembrar el més mínim dubte i davant d’això, exigirem una auditoria que demostre exactament quina és la situació de bonança econòmica que s’ha portat a terme estos darrers anys i que ha comportat que tinguem un ajuntament completament sanejat”, ha dit.

Finalment, l’encara alcalde en funcions ha volgut deixar clar que “en cap moment defugiré de la meua responsabiltiat com a defensor de la bona política del nostre grup i en defensa del creixement de la ciutat d’Amposta, que en estos darrers anys ha estat un orgull per a tots, i per tant els regidors des de l’Ajuntament i jo des del lloc al partit vetllarem perquè este projecte no es pose en risc”.