Esquerra, el PSC, Solidaritat i ICV rubriquen l’Acord per la Ràpita

Les 4 formacions signen un compromís programàtic amb 8 punts dels quals destaca l’aprovació d’un pla estratègic consensuat amb totes les forces i agents socioeconòmics | Caparròs fa pública la distribució de regidories

Sofia Cabanes
09 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:33h
Els líders de les forces que conformaran el futur govern han simbolitzat el pacte amb una imatge d'unitat.
Els líders de les forces que conformaran el futur govern han simbolitzat el pacte amb una imatge d'unitat. | Sofia Cabanes


ERC, el PSC, SI i ICV han rubricat este matí al saló de plens de la Ràpita l’anomenat Acord per la Ràpita pel qual es formarà govern els 4 propers anys a la tercera ciutat de les Terres de l’Ebre.

Les 4 forces han escenificat l’acord amb la signatura d’un pacte que inclou 8 punts programàtics (dividits en l’eix social, econòmic i de transparència i identitat), dels quals el futur alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, n’ha volgut destacar especialment el primer, que consistix en el compromís “d’elaborar un pla estratègic consensuat en totes les forces polítiques de l’Ajuntament estiguen al govern o a l’oposició”.  Caparrós ha defensat que este ha de ser un pla “elaborat, pensat i confeccionat entre tot la Ràpita” i que per això volen sumar “a tots els agents socioeconòmics” del municipi que hi vulguen formar part.

Tot i que el pacte d’unitat que en un inici propugnava ERC finalment no s’ha format, Caparrós s’ha mostrat satisfet “d’haver aconseguit el govern més ampli possible amb 4 de les 6 forces al ple”. “No s’ha pogut aconseguir el govern de màxima unitat, però agafo el compromís per implementar els òrgans necessaris de participació per a que tot les forces de la Ràpita puguen tindre veu i vot en les decisions principals del poble”, ha assegurat.

Durant la presentació del pacte de govern també han pres la paraula els líders de les forces polítiques que l’han fet possible, de menys a més vots. En primer lloc, el cap de llista de d’ICV, Carlos Sanchis -que ocuparà les regidories d'Acció Social i Medi Ambient-,  ha destacat que l’acord “té la voluntat de promoure l’ocupació i promoure l’ocupació de qualitat”. L’ecosocialista ha fet èmfasi en “la llosa” que té el poble a sobre, amb “més de 1.000 aturats” i en este sentit ha avançat que l’acord “té la pretenció de lluitar contra la precarietat laboral”. L’Acord per la Ràpita també inclourà “una agenda de rescat social” i considerarà el medi ambient “com un dret social més”.

“És la tercera vegada que em presento a unes municipals i és la primera que un alcaldable m’ha cridat per formar part del govern”, ha manifestat Àlex Cervera, per la seua banda. Cervera, que estarà al capdavant de les àrees d'Educació i Transperència, no ha defugit de la defensa del procés nacional cap a la independència i ha assegurat que les formacions independentistes tant la que ell representa (SI) com Esquerra “hi continuaran treballant”, però “respectarem les formacions amb altres opcions polítiques. No hem mirat els colors sinó la disponibilitat de treball per a este acord”.
D'altra banda, Rosa Anglès, que tornarà a ocupar Turisme, la cartera que la va situar en les etapes amb govern socialista com una de les puntals, ha tingut paraules d’agraïment per Josep Pitarch, que ahir va fer pública la seua renúncia a l’acta de regidor, i ha subratllat que continuarà treballant per “fer de la Ràpita una destinació turística singular basada en el respecte i la preservació i de l’entorn i posant en valor la identitat històrica i cultural del municipi”. En l’aspecte econòmic, també es treballarà per “reforçar i facilitar l’activitat econòmica d’emprenedors i empresaris”, segons ha exposat.

Així la distribució del nou govern municipal quedarà d’esta manera:

Josep Caparrós: alcaldia, Urbanisme
Albert Salvadó: Hisenda, Règim intern i Promoció econòmica
Èrika Ferraté: Cultura i mitjans de comunicació
Enric Vidal: Festes i Serveis
Àngela Reverté: Esports i Salut
Rafa Balagué: Joventut i Entitats
Rosa Anglès: Turisme i Comerç
Conxi Vizcarro: Governació i Mobilitat
Àlex Cervera: Ensenyament, Transparència i Noves Tecnologies
Carlos Sanchís: Atenció a les persones i Medi Ambient. 
 

Equip de regidors que conformarà el nou govern municipal. Foto: S.C.