El Festival Internacional de Cinema en Català premia dos treballs ebrencs

Guardó per a 'Mar de fons', de la rapitenca Ariadna Rodríguez i Javier Rodes, de Mequinensa, i 'Landscape', dels campredonencs German Machi i Roman Aixendri

Representació ebrenca amb guardó en el Festival Internacional de Cinema en Català.
Representació ebrenca amb guardó en el Festival Internacional de Cinema en Català. | FIC-CAT
Redacció
09 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:14h

El Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CA) que ha tingut lloc del 2 al 7 de juny a Roda de Berà, ha guardonat dos treballs signats per autors ebrencs en la seua vuitena edició. D'una banda, Ariadna Rodríguez, de la Ràpita, i Javier Rodes, de Mequinensa, es van endur el premi a la millor producció de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre amb el documental 'Mar de fons', sobre els pescadors del Delta de l'Ebre. A més a més, els campredonencs German Machi i Roman Aixendri van ser guardonats pel curtmetratge 'Landscape' dins la secció Joves 48h. 

El documental ‘Mar de fons’, de la rapitenca Ariadna Rodríguez Masià, rep el premi a la millor producció de les comarques tarragonines al Festival Internacional de Cinema en Català en la seua 8a edició. Este passat diumenge, el FIC-CAT va celebrar la cloenda del festival amb una gala en què es van premiar diferents produccions audiovisuals que durant la setmana s’havien projectat a Roda de Berà. ‘Mar de fons’ havia estat seleccionat d’entre més dels 300 audiovisuals que van presentar-se al certament i competia amb 11 produccions més de la mateixa categoria: millor producció de les comarques tarragonines. A la gala, van recollir el premi la directora Ariadna i el seu company d’equip i producció Javier Rodes, els quals van agrair la implicació dels sis mariners protagonistes de la història i van recordar al seu company d’equip Nacho Amela, que no va poder assistir a l’acte. Rodat íntegrament a La Ràpita, ‘Mar de fons’ és un curtmetratge que no és limita només a retratar la feina en alta mar, sinó que s’endinsa en les sis vides dels seus protagonistes. Així, la mar i la vida a bord d’una de les embarcacions de la Ràpita servixen com a teló de fons del documental. Segons defineix la mateixa directora, "'Mar de fons’ busca endinsar-se en els aspectes més humans, crear un espai de reflexió i servir a una tradició que encara es manté ben viva a la població”. El documental ja havia participat en l’edició de 2014 del Festival Internacional de Films, el DocsBarcelona, en la secció Doc-U, la qual recollia la millor producció documental dels estudiants de Comunicació Audiovisual de les diferents universitats catalanes.

Pel que fa a 'Landscape', que ha obtingut el premi Joves 48 hores, ha estat realitzat pels campredonencs Germán Machí i Roman Aixendri i està rodat íntegrament a Campredó.