Bel i Monclús formalitzen l'Acord de governança estable a Tortosa

El document pactat entre ambdues formacions preveu la celebració d'una consulta sobre el monument franquista, la construcció d'una nova piscina i la remodelació del pont de l'Estat

Redacció
08 de juny del 2015
Actualitzat a les 19:40h
Signatura de l'acord entre Ferran Bel i Josep Felip Monclús.
Signatura de l'acord entre Ferran Bel i Josep Felip Monclús. | Cedida

Signatura de l'acord entre Ferran Bel i Josep Felip Monclús. Foto: Cedida



Els caps de llista de CiU i ERC a Tortosa, Ferran Bel i Josep Felip Monclús, han rubricat este matí l'Acord de governança estable per al mandat municipal 2015-2019. En virtut d'este acord, que els dos caps de llista han presentat este matí públicament acompanyats de diversos dels regidors d'una i altra formació, el nou govern municipal estarà presidit per Ferran Bel i format pels 8 regidors que Convergència i Unió (CiU) va obtenir en les passades eleccions municipals de 24 de maig. Monclús exercirà de cap de l'oposició, acompanyat dels altres tres regidors d'ERC, des d'on garantiran la governabilitat al nou govern municipal. 

L'Acord de governança estable entre CiU i ERC es basa en un document amb 37 punts, pactats entre les dos formacions, que inclou actuacions corresponents a totes les àrees del govern municipal. Es tracta d'accions, algunes de caràcter transversal, que quedaran explicitades amb major detall en el pròxim pla d'actuació municipal (PAM 2015-2019), que es redactarà de forma conjunta.

Entre les mesures del document pactat entre amdues formacions destaca la celebració "abans d'un any" d'una consulta popular en relació al monument a la batalla de l’Ebre, "on una de les opcions haurà de ser la retirada i la museïtzació". També la construcció d'una nova piscina de 20 x 25 m amb els vasos complementaris apta per a la competició i mantenint la gestió de la instal·lació de forma pública per part de l’Ajuntament. I en caràcter immediat, "procedir a l’aprovació del projecte definitiu de la remodelació integral del pont de l’Estat, que permetrà l’ampliació de l’espai per a vianants, la incorporació d’un carril bici i la substitució i millora de les baranes i els accessos". 

El document d'acord, que s'ha signat davant dels mitjans de comunicació, preveu la creació d'un comitè de seguiment integrat per tres persones de cadascuna de les formacions, CiU i ERC, que es reunirà, com a mínim, en caràcter mensual. En la sessió de presa de possessió de Ferran Bel com a alcalde de Tortosa, el dissabte 13 de juny, ERC s'abstindrà per facilitar-ne l'elecció com a llista més votada.

L'acord assenyala que "en base a estos àmbits programàtics, ambdues parts acorden que CiU constituirà el govern municipal i que ERC facilitarà la governabilitat per tal d'assolir estos objectius. A la vegada, CiU es compromet a mantenir al corrent els regidors del grup municipal d'ERC del dia a dia de l'acció de govern i de totes aquelles accions que es consideren significatives i rellevants".