Una quarantena d'efectius dels Bombers continuaran remullant la zona de l'incendi a Ascó

Segons els Bombers, el foc que s'ha produït entre Ascó i Flix està estabilitzat

ES/Redacció
07 de juny del 2015
Actualitzat el 08 de juny a les 16:23h
Quatre mitjans aeris han treballat en l'incendi.
Quatre mitjans aeris han treballat en l'incendi. | Bombers.

Quatre mitjans aeris han treballat en l'incendi. Foto: Bombers.
 

ACTUALITZACIÓ 20.30 hores
Una quarantena d’efectius dels Bombers de la Generalitat continuaran remullant la zona afectada per l’incendi forestal que s’ha declarat esta tarda a Ascó. Segons la última informació facilitada pels Bombers, el foc ha cremat aproximadament una hectàrea de massa forestal.

Cal recordar que Protecció Civil de la Generalitat ha posat avui, per tercer dia consecutiu, el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta perquè el perill d’incendi forestal continua sent molt alt en algunes comarques, sobretot de ponent i el sud de Catalunya. Precisament entre les comarques amb més risc d’incendi forestal avui hi ha la Ribera d’Ebre, i també la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Priorat pel que fa a la demarcació de Tarragona.

Protecció Civil insistix a la població que no abaixe la guàrdia i extreme precaucions en les activitats a l’entorn de zones boscoses i evitar accions que puguen generar un incendi forestal, com ara elements d’ignició, presència de restes o deixalles, etc. Igualment, es demana la col·laboració a la població per tal que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquen immediatament al telèfon d’emergències 112.

Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generen guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.

A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguen afectades i així ho informe el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya i en totes les comarques afectades pel nivell 2 del pla alfa http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/plaalfa/

Pel que fa als conductors, es recorda també que està prohibit llançar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.

INFORMACIÓ 18 hores
Els Bombers de la Generalitat han rebut un avís avui diumenge, 7 de juny, a les 15.56 hores d'un incendi a Ascó. Segons els serveis d'emergències, es tracta d'un foc forestal entre Ascó i Flix, concretament a la falda de la Serra de la Fatarella. L'incendi es propagava en direcció nord però a les 17.21 hores l'han declarat estabilitzat. Al lloc de l'incendi hi han treballat onze dotacions terrestres i quatre mitjans aeris. De moment calculen que han cremat als volts de dos hectàrees.