Més Ràpita surt al pas de les reunions amb Masdéu i assegura que no eren per intentar formar govern

Hérnandez assegura que s'ha trobat amb el líder de CiU i alcalde en funcions per "mirar de solucionar problemes" del poble

Redacció
06 de juny del 2015
Actualitzat el 08 de juny a les 16:28h
El tancament el pacte de govern entre ERC, PSC, SI i ICV ha provocat les primeres reaccions. 

El cap de llista del partit local Més Ràpita, Pedro Hernández, ha acusat públicament a aguaita.cat d'haver afirmat que el seu partit i CiU havien mantingut "reunions secretes" per "mirar de fer una coalició no comandada per ERC". 

Lluny d'estes paraules, aguaita.cat, sí que ha pogut contrastar que la trobada entre CiU i MésRàpita s'havia produït coincidint en el període de reunions entre partits, i a més, tal com consta a la notícia, ha estat informada per fonts directes a la negociació del pacte de govern que estes trobades entre el partit de Masdéu i el de Hernández havien accelerat el tancament del pacte entre ERC, PSC, SI i ICV, una informació que ha estat reproduïda amb aquestes paraules: "El fet que en els darrers dies CiU hagués mantingut una reunió amb Més Ràpita al marge de les negociacions engegades per ERC amb totes les forces, hauria accelerat la signatura de l'Acord per la Ràpita".

En una trucada realitzada a este mitjà després de publicar la notícia del pacte, Hernández ha reconegut haver-se reunit amb CiU durant els mateixos dies en què ERC estava mantenint reunions bilaterals amb tots els partits per conformar el nou govern, "però no per parlar de cap pacte", sinó per "per tractar la situació d'una caseta de camp". 

Al comunicat Més Ràpita assegura que es caracteritza per "parlar clar i anar amb la veritat pel davant" i insistix que "és totalment falç que Més Ràpita i CiU hagen tingut cap mena de reunió per intentar formar govern". A més també reconeix que "encara que a el nou govern municipal no estiga conformat", "el nostre candidat com a bon regidor està vigilant i treballant pel seu poble" i que, per tant, "en este impàs s’ha reunit a l’Ajuntament i amb qui haja fet falta per mirar de solucionar els problemes. Cosa que no ho fan tots".

El partit de Pedro Hernández assegura que les negociacions amb ERC es van paralitzar després de 3 reunions quan a Més Ràpita -la quarta força amb vots i 2 regidors- "sols ens van oferir 2 regidories de morralla, amb la qual cosa van deixar ben clar no ens necessitaven".

El comunicat també manifesta que ahir divendres dia 5 a les 13 hores, ERC va comunicar "tal qual", que "Més Ràpita i CiU passaven a l’oposició".