Caparrós (ERC) tanca el pacte de govern a la Ràpita amb PSC, SI i ICV

CiU i Més Ràpita cauen del govern de coalició liderat per ERC | L'Acord per La Ràpita i les línies estratègiques del mandat seran presentades el proper dimarts

Sofia Cabanes
06 de juny del 2015
Actualitzat el 08 de juny a les 10:46h
Caps de llista de les formacions que han tancat l'acord: Josep Caparrós (ERC), Josep Pitarch (PSC), Àlex Cervera (SI) i Carlos Sanchis (ICV).
Caps de llista de les formacions que han tancat l'acord: Josep Caparrós (ERC), Josep Pitarch (PSC), Àlex Cervera (SI) i Carlos Sanchis (ICV).

El govern d'unitat a La Ràpita amb la integració de tots els partits del ple municipal, que ERC s'havia proposat liderar per a esta legislatura, finalment no serà possible. 

Fonts properes a la negociació han indicat a l'aguaita.cat que no s'integraran en este acord el partit que ha governat en els darrers 4 anys, CiU (5 regidors), ni tampoc el partit local Més Ràpita (2 regidors). De manera que Caparrós serà el futur alcalde de la Ràpita amb un govern integrat, a més d'ERC, per PSC (2 regidors), SI (1 regidor) i ICV (1 regidor).

En la primera trobada conjunta convocada pel ERC -la força guanyadora als comicis, amb 6 regidors- tots els partits es van mostrar a disposats a seguir treballant per conformar un govern d'unitat, fet que va engegar un pla de treball on els republicans van proposar una distribució de carteres de govern. Però, les condicions plantejades per algunes d'estes forces "es contraposaven", indiquen estes fonts, unes amb les altres. De manera que els republicans haurien apostat finalment per conformar un govern amb el màxim de forces possible, amb PSC, SI i ICV, en el que finalment hi han caigut CiU i Més Ràpita. De fet, dimarts passat, el ja futur alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, apuntava que s'intuïen "dues intensitats" en l'avenç de les negociacions, fet que s'ha confirmat amb la sortida del pacte dels de Joan Martín Masdéu i Pedro Hernández.

Este divendres al vespre, el partit local liderat per Pedro Herández, confirmava en un breu comunicat a les xarxes que no formarien part d'este Govern municipal:
 

Comunicat de Més Ràpita a Facebook.



L'acord de govern d'ERC, PSC, SI i ICV, que s'anomenarà 'Acord per La Ràpita' serà presentat el proper dimarts a les 10:30 a la sala de plens de l'Ajuntament. On s'exposaran també les les línies d'actuació de la legislatura 2015-2019. 

Segons indiquen les mateixes fonts, el fet que en els darrers dies CiU hagués mantingut una reunió amb Més Ràpita al marge de les negociacions engegades per ERC amb totes les forces, hauria accelerat la signatura de l'Acord per La Ràpita.