Litterarum situa de nou l'epicentre de les lletres catalanes a Móra d'Ebre

La vuitena edició de la fira d'espectacles literaris se celebrarà este cap de setmana

Redacció
03 de juny del 2015
Actualitzat a les 23:14h
Imatge de l’obra Vestigis, escrita i dirigida per Valer Gisbert.
Imatge de l’obra Vestigis, escrita i dirigida per Valer Gisbert. | Cedida


La vuitena edició de Litterarum, fira d'espectacles literaris de Móra d'Ebre, que se celebrarà este cap de setmana (els dies 5, 6 i 7 de juny), tornarà a posar gairebé una vintena d'espectacles basats en la literatura catalana dalt de l'escenari.
 
Enguany indagarà en la faceta poètica del valencià Ovidi Montllor com un dels espectacles destacats, tot coincidint amb l'efemèride dels vint anys de la seua mort. Concretament, serà El poeta Ovidi. Poesia no vol dir somiar, al qual donen vida de manera l'actriu Mercè Sampietro, el músic Eduard Iniesta i la cantant Llúcia Vives, que exploren diversos poemes inèdits que Montllor va escriure al llarg de la seua vida. La primera part de l'espectacle tindrà la participació de la seua filla petita, Jana Montllor, que ha treballat en la selecció i el recull sobre la vessant poètica del seu pare conjuntament amb Jordi Tormo.
 
Com els darrers anys, un altre dels espectacles destacats està directament relacionat amb l'entorn paisatgístic de Litterarum, i en aquest cas és l'espectacle teatral de carrer Vestigis, del director ebrenc Valer Gisbert, que serà un homenatge al llibre 115 a l'Ebre. El sacrifici de la lleva del Biberó d'Assumpta Montellà i a Teresa Rebull. L'espectacle seguirà els espais més destacats de la batalla de l'Ebre a Móra d'Ebre: des de la casa noble Montagut fins al castell de Móra d'Ebre, després de recórrer diversos indrets del municipi.
 
Litterarum farà més propers clàssics com Llull, Carner, Espriu o Moncada, així com altres veus crítiques i compromeses (Antonina Canyelles), a través dels textos que han inspirat els espectacles d'enguany. Concretament, s'han programat divuit espectacles de quinze companyies diferents provinents de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, i de disciplines artístiques diverses com són teatre, teatre de carrer, música, dansa, màgia, entre d'altres.
 
El 8è Litterarum i la 12a Fira del Llibre Ebrenc seran inaugurats pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, el divendres 5 de juny a les 19.45 h, a l'envelat de la fira.
 
Recordem que aguaita.catsorteja 5 lots de 2 entrades per a l'espectacle 'El darrer dia del Cafè de la Granota'