Les alcaldies de cinc EMD, repartides entre quatre partits

Redacció
27 de maig del 2015
Actualitzat el 28 de maig a les 8:15h
Els resultats electorals a les cinc entitats municipals descentralitzades (EMD) que hi ha a les Terres de l’Ebre han estat ben diversos. CiU ha guanyat en dos, Jesús i Bítem (Tortosa), mentre que ERC, a Campredó (Tortosa); el PSC, als Muntells (Sant Jaume d’Enveja), i la FIC, a la Serra d’Almos (Tivissa) han estat les formacions majoritàries en cada una de les altres tres.

Així, la victòria convergent s’ha donat a les EMD de Jesús i Bítem. Concretament a Jesús, CiU s’endú 5 regidors, ERC 2, i el vuitè l’obté Movem. L’alcalde president, que s’escull amb papereta a banda, directament, serà Víctor Ferrando, que substituïx Pere Panisello. A Bítem, el resultat ha estat de 4 regidors per a CiU, 1 per a ERC, 2 per al PSC i també en este cas Movem obté 1 regidor. Josep Cugat repetix com a alcalde president d’esta EMD.

A Campredó, ERC ha estat la força guanyadora, amb 5 regidors, per 3 de CiU, i Damià Grau en serà l’alcalde.

Als Muntells, ha estat el PSC la primera força, amb 3 regidors, mentre que tant CiU com ERC n’obtenen 1. El socialista Damià Casanova estarà al capdavant.

Finalment, a la Serra d’Almos hi ha un únic color al govern, amb 4 regidors per a l’Agrupació Independents la Serra d’Almos- FIC. Serà l’única de les 5 EMD amb una dona al capdavant, Lourdes Pena.