Roig vol fer dels terrenys de Renfe un nou centre neuràlgic de Tortosa

Redacció
18 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:59h
Enric Roig va presentar el nou pla davant els terrenys de Renfe.
Enric Roig va presentar el nou pla davant els terrenys de Renfe. | Cedida

Enric Roig va presentar el nou pla davant els terrenys de Renfe. Foto: Cedida



El cap de llista del PSC a Tortosa, Enric Roig, va presentar este dissabte una de les seues princinpals propostes del programa electoral, el Pla Integral de Centre. Ho va fer acompanyat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que posteriorment va assistir a l'acte central dels socialistes tortosins, a Bítem

Segons va detallar Roig, el PSC de Tortosa té “un projecte de ciutat fonamentat en un creixement uniforme, revitalitzant l’eixample de la ciutat, però sense oblidar els barris de Remolins, Temple, Sant Llàtzer i Ferreries”.

El PSC vol situar Tortosa com a capital de les Terres de l’Ebre. Això implica, segons Roig, assumir el lideratge territorial i polític de la ciutat. “Per a nosaltres Tortosa és capital, i per a les Terres de l’Ebre, Tortosa també és capital”, va sentenciar Roig, que continuava: “les transformacions de l’espai públic de la ciutat en els últims anys han estat un primer pas, però necessitem arriscar-nos i anar més enllà, cap a una estratègia més duradora, que exigeix, sens dubte, tornar a incloure il·lusió i en la gestió de la ciutat i la concreció de la seva pròpia fesomia.”

En esta línia els socialistes de Tortosa van presentar el seu Pla Integral del Centre de Tortosa com actuació central del mandat i que comportaria la urbanització dels terrenys de Renfe. Esta actuació permetria la construcció d'un nou espai comercial i d'oci, incloent infraestructures, urbanització i edificacions que possibilitarien una nova configuració per al desenvolupament continuat d'accions comercials. La proposta va acompanyada d’una aposta decidida per crear una xarxa de places com àgores dotant-les de mobiliari urbà i intervenint en la seua remodelació quan escaigue.

Altres de les 26 propostes socialistes en matèria de capitalitat són la remodelació integral de la plaça d’Alfons XII com a element clau del centre comercial i fer de la Plaça Espanya una illa de vianants intervenint en el seu entorn i configurant-la com una veritable plaça de la Vila.

Però els compromisos del PSC amb la capitalitat de Tortosa no es queden. Preveuen reclamar a les altres administracions que complisquen amb les seves obligacions amb la ciutadania de Tortosa, tot exigint la construcció d'una nova seu dels jutjats al carrer de la Mercè, la construcció del Nou Hospital, l'optimització de la línia de ferrocarril, amb més freqüències i millora de temps i la priorització del Corredor del Mediterrani.

Però la part que Roig considera més important del seu projecte és renegociar amb les entitats bancàries els diferents crèdits que té l’Ajuntament per tal d'aconseguir una dotació econòmica major per disposar de fons per a la creació d’ocupació a la ciutat i per a les emergències socials i alhora apostar per la construcció d’habitatges a preus baixos per a joves i gent gran, acompanyant l’acció de plans d'actuació que milloren la qualitat dels habitatges en el Nucli Antic, Remolins i Call Jueu.
“Entenem que en la complexitat d'una ciutat, la suma d'1+1 ha de ser molt més que 2, per a això proposem una estratègia sostenible que ens permet repensar cap a on volem anar amb la nostra ciutat”, va concloure.