Ferran Bel proposa la creació d’un centre d’interpretació de les Tres Cultures al Call Jueu de Tortosa

Bel ha presentat avui les principals propostes del seu programa en matèria de turisme i cultura.
Bel ha presentat avui les principals propostes del seu programa en matèria de turisme i cultura. | CiU
Redacció
11 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 10:03h

L’espai que connecta el Brollador de l’Esperança, recentment restaurat, i el Call Jueu, és l’indret on CiU proposa ubicar un centre d’interpretació a les Tres Cultures, a Tortosa. El candidat a la reelecció per CiU a l’Ajuntament de Tortosa, Ferran Bel, ha presentat avui les principals propostes en matèria de turisme i cultura.

Bel ha fet pública la seua proposta electoral de vincular el brollador de l’Esperança recuperat a l’antic balneari del Porcar i el tram visitable de muralla adjacent del segle XIV, amb el call jueu del barri de Remolins. El nexe seria l’espai a l’entorn de la volta subterrània que s’ha descobert i que conduïa als edificis del balneari. Per la seua proximitat als punts d’interès del barri jueu, CiU considera la volta el lloc idoni per ubicar el futur centre d’interpretació de les cultures cristiana, jueva i musulmana de la ciutat.

Altres de les propostes de l’àmbit del turisme que s’inclouen en el programa de govern 2015/2019 de Ferran Bel destaca un nou embarcador fluvial al centre de la ciutat, la museïtzació de les Avançades de Sant Joan –que ara ja poden visitar-se des dels Jardins del Príncep gràcies al nou passeig per la muralla del segle XIV, o la creació de noves rutes turístiques. En el camp de la cultura, sector també estratègic i molt lligat al del turisme, Bel ha avançat la creació de l’Espai Agustí Querol a la casa natal de l’escultor, el desenvolupament del Pla Director de les Muralles, la consolidació del Museu de Tortosa, el manteniment d’una programació de qualitat al Teatre Auditori Felip Pedrell, la recuperació del Castell de Tenasses i la internacionalització de la Festa del Renaixement.

CiU destaca que “fruit de les diferents campanyes de promoció de la ciutat impulsades pel govern de Ferran Bel, les xifres de visitants a les oficines de turisme de Tortosa han crescut d’una manera molt important”. Així, afirma que l’any 2014 van augmentar un 55 per cent, i durant els primers tres mesos d’aquest any han crescut un 18 per cent, respecte el mateix període de l’any anterior. L’ocupació hotelera per Setmana Santa també ha estat un 19 per cent superior. Són xifres que, segons l’alcaldable de CiU, “constaten l’esforç dut a terme per l’Ajuntament en creació d’oferta turística i promoció”.