David Fernández «al feixisme no li podem fer consultes populars»

El líder de la CUP entra en campanya a l'Ebre i demana "eliminar el monument franquista més gran de Catalunya"

Redacció
11 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 9:59h
David Fernández al costat del cap de llista de la CUP-AE a Tortosa, Xavi Rodríguez.
David Fernández al costat del cap de llista de la CUP-AE a Tortosa, Xavi Rodríguez. | Cedida

El diputat de la CUP, David Fernández, va visitar este diumenge les Terres de l'Ebre en suport a les candidatures ebrenques de la formació i va participar en diferents actes electorals a Tortosa, Deltebre i Ulldecona.

El primer d'estos actes va ser a Tortosa, al costat de l'Ebre, on Fernández va fer referència al monument franquista: "tot i que aquest cap de setmana a Europa s'han celebrat els 70 anys de la finalització del feixisme, a l'estat espanyol i Portugal aquest es va allargar 30 anys més. I la presència del monument franquista de Tortosa, és una prova que la vigència del franquisme amb les seues lleis, tribunals, exèrcits i cossos policials... avui, continua present i amb poder". Per això, i en referència a la consulta popular que va prometre Ferran Bel sobre el monument, el líder de la CUP va insistir que “que al feixisme no li podem fer consultes populars, al feixisme se l'ha de traure del carrer, i per això, cal eliminar el monument franquista més gran de Catalunya”.

Fernández va recordar que la CUP vol “la independència per canviar-ho tot i per aconseguir una millora de les condicions de vida de tothom, no volem una independència gestionda per la Caixa, Banc de Sabadell...”.

L'acte havia començat amb les intervencions dels membres de la CUP Tortosa. Pel que fa als diferents eixos del programa electoral, van destacar les actuacions que proposa la CUP-AE per combatre "la situació d'emergència social que viu la ciutat amb un nou model d'assistencialisme social que empodere les persones així com garantir que cap persona es quede sense aigua, llum, casa i un plat cada dia". També es va fer referència a la necessitat de potenciar la participació ciutadana amb un procés participatiu “i no com l'actual govern municipal que ha aprovat un reglament de participació ciutadana sense consultar la ciutadania”. Un altre eix és la transparència en la gestió dels diners públics, i especialment en la gestió dels serveis sanitaris vinculats a SAGESSA i altres fundacions. La CUP-AE va insistir que seguirà exigint una remunicipalització dels serveis públics “perquè la gestió pública és més transparent, i dificulta la corrupció, és més eficaç, genera beneficis que es poden destinar a inversió social i dóna un servei de més qualitat perquè no hi ha interessos privats, que només busquen guanyar diners”. Dins del programa també es va destacar la necessitat d'una Pla de política d'igualtat “un pla que existeix però que no s'ha desenvolupat tot i el seu llançament mediàtic”.

Altres aspectes del programa destacables són “l'aposta per les energies renovables per no dependre de les multinacionals elèctriques, la potenciació de l'energia social i solidària com generadora d'ocupació de qualitat i no precària o el tractament de la immigració com una opoturnitat i una generació de riquesa i no com una amenaça”.

La CUP-AE també va destacar la independència econòmica del seu projecte perquè no “demanem ni demanarem mai diners a la banca, perquè no volem deure res a ningú, i menys a la màfia vestida de blanc”. També va destacar que la CUP-AE entén la política com un servei al poble i no com un mitjà per enriquir-se i per això van assegurar que no volen “professionalitzar la política". "Cap regidor o regidora estarà més de 8 anys, cap persona acumularà més d'un càrrec polític i si per complir la voluntat popular de treballar pel bé comú, creiem que alguna persona s'ha d'alliberar, no cobrarà més del 2,5 el salari mínim interprofessional”.

 Durant l'acte també hi va haver un recital de poemes de Maria Mercè Marçal i va finalitzar amb una interpretació de la Muixaranga amb violoncel “perquè Tortosa és la cruïlla dels Països Catalans i hem de fomentar-la com a lloc de trobada cultural, social i económic del nostre país”, van manifestar els cupaires tortosins.
 

Acte electoral de la CUP a Tortosa. Foto: Cedida