Comença la cursa electoral

Els partits que es presenten a les eleccions municipals ja poden demanar el vot | Seguiment de l'inici de campanya a Amposta i Tortosa

Redacció
08 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 9:55h
Penjada de cartells a Tortosa i Amposta.
Penjada de cartells a Tortosa i Amposta.

Des d’este divendres  8 de maig els partits que es presenten a les eleccions municipals ja poden demanar el vot. Moment per optar a la revàlida o per proposar un canvi a les viles de les Terres de l’Ebre.

L'inici de campanya s'ha viscut sense incidents destacables. Als voltants de les dotze de la nit alcaldes, regidors, candidats a alcaldes, candidats a regidors i militants han començat oficialment la campanya de les eleccions municipals d’este 24 de maig amb la tradicional penjada de cartells. D’estes eleccions també se'n derivarà el futur dels consells comarcals i de la Diputació de Tarragona. 

Tortosa afronta un dels comicis de la democràcia amb més partits, fet que el candidat a la revalida, Ferran Bel, ha aprofitat per situar la seua formació com a opció de centre: “No podem estar tot el dia criticant o prenent posicions extremes que no porten enlloc. La gent ha de saber que a nosaltres no ens trobaran ni a un extrem ni a l’altre. Ens trobaran centrats i treballant per Tortosa”. Per la seua banda, el candidat socialista, Enric Roig, ha mostrat com l’opció de canvi per “governar Tortosa d’una altra manera. El canvi és necessari i arriba ja. No venim amb les mans buides, portem uns quants anys fent propostes realistes a l’Ajuntament i sent la veu d’aquella gent que es vol fer sentir a l’Ajuntament”, ha assegurat.

El candidat d’ERC, Josep Felip Monclús ha posat l’accent en la construcció del nou país des dels pobles: “volem una nova ciutat, una nova Tortosa per al nou país, per poder arribar a l’Estat català”. Mentre que el candidat de Movem Tortosa, l’ecosocialista Jordi Jordan ha centrat el missatge en l’aspecte social: “Necessitem una Tortosa més social que aixoplugue  totes per les persones que ho estan passant malament. La nostra prioritat i la nostra obsessió és que Tortosa torne a il·lusionar la gent i sigue una ciutat d’èxit que oferisca llocs de treball per a tantíssima gent que està a l’atur”.

El candidat de PxC, Jordi Casanova, ha insistit en el discurs contra la immigració: No estem en contra de ningú, que ningú m’entengue malament. Estem d’acord que vinguen persones amb tota la legalitat , el que no pot ser que vinguen aquí pegant una patada a la porta”.

La CUP, ha apostat per una penjada de cartell crítica. En comptes de fer-ho a la plaça de l’Ajuntament, com sol ser tradicional, ho ha fet al nou pàrquing del carrer Moncada, com a exemple, d’equipament impulsat “pensant més en els interessos privats que en els de la gent del barri”. Segons el cap de llista de la formació, Xavi Rodríguez, “este pàrquing es va vendre dient que responia a les necessitats de la gent del barri i ens trobem que té un nivell d’ocupació molt baix i amb tarifes inassumibles per molts veïns”.

Per la seua banda, la candidatura de Som Tortosa, sorgida del cercle local de Podemos, aposta per una “campanya participativa on tothom puga accedir a la informació i actuar en conseqüència”.

Ni el Partit Popular de Tortosa, que va assistir als actes d’inici de campanya de Tarragona, ni el partit d’extrema dreta Democràcia Nacional, van participar en la penjada de cartells.
 
ERC i PSC volen liderar el canvi a Amposta

A Amposta, ERC i PSC han iniciat la campanya amb la intenció de capitalitzar “el canvi” a la ciutat.  El candidat d’ERC, Adam Tomàs ha fet una crida “per a tota aquella gent que vulgue el canvi, no es quede a casa. Necessitem tots els vots i cadascun d’ells per fer-ho possible”. Mentre que el socialista Paco Miró, molt més optimista, ha vaticinat que “en les pròximes eleccions el PSC serà problement la primera força política”.

Després de 28 anys de governs de CiU i amb l’esperança de fer valer esta experiència, Manel Ferré ha iniciat la campanya “sense entrar en polèmiques” i amb la voluntat de “presentar propostes engrescadores i atractives. Volem defensar el nostre projecte i que la gent d’Amposta entenga que hem complit”.

A la capital del Montsià es presenta també PxC, amb German Ciscar, el PP amb José Antonio Baz i el Partit Comunista del Poble de Catalunya, amb Jose Juan Ferré.