El fiscal demana l'embargament de 15 seus de CDC pel 'cas Palau', entre elles les de Tortosa, Amposta i Móra d'Ebre

Redacció
07 de maig del 2015
Actualitzat el 23 de maig a les 9:48h
La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge del cas Palau que embargue els 15 immobles que Convergència Democràtica de Catalunya ha dipositat com a aval per fer front a la seua responsabilitat civil en el cas. Entre les seus dipositades per CDC,  hi ha les de Tortosa, Amposta i Móra d’Ebre, a més de les de Barcelona, Castelldefels, Figueres, Granollers, Capellades, Lleida, Mataró, Reus, Sant Boi de Llobregat, Tarragona i Sant Feliu, segons va avançar anit el diari El País.

El jutge havia fixat la responsabilitat civil de CDC en 3,2 milions d’euros. Inicialment, CDC va aportar la seua seu central al carrer Còrsega de Barcelona, però després de vendre-la al grup Platinum, de Hong Kong, que fa uns dies va presentar un llistat amb una desena de locals, per un valor estimat de 3,6 milions. El fiscal Emilio Sánchez Ulled demana, a més de l’embargament, que s'incremente la garantia exigida al partit nacionalista de 3,2 milions a 6,6. Esta última xifra correspon a les comissions il·legals que, presumptament, hauria rebut CDC a canvi d'adjudicació d'obra pública durant l'últim govern de Jordi Pujol.

Segons les conclusions provisionals del jutge i el fiscal del cas Palau, la constructora Ferrovial va ser l’adjudicatària d’importants obres públiques durant l’últim mandat de Pujol (1999-2003) a canvi de comissions. Suposadament el 2,5% de l’import d’adjudicació anava al partit nacionalista i la resta als intermediaris Millet i Montull.