LGTeBre donarà sang este dijous per la no-discriminació del col·lectiu

L'acció manifesta la indignació del col·lectiu per la sentència del Tribunal de Justícia de la UE que avala que els estats puguen excloure permanentment els homosexuals de donar sang si així ho justifica la situació sanitària al país

Redacció
06 de maig del 2015
Actualitzat a les 14:52h
Cartell de l'acció que es dura a terme este dijous.
Cartell de l'acció que es dura a terme este dijous. | LGTeBre

L’associació de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals de les Terres de l’Ebre, LGTeBre ha convocat per demà dijous 7 de maig a les 15.00 una acció reivindicativa i contra la discriminació en la que donaran sang al  Banc de sang i teixits de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la discriminació de gais en les donacions de sang a França, segons la qual s'avala que els estats puguen excloure permanentment els homosexuals de donar sang si així ho justifica la situació sanitària al país, obre la porta a legitimar esta discriminació en altres països de la UE i representa un precedent que va en la direcció contrària d'on creiem que hauria d'avançar la Unió en matèria de drets de les persones LGTBI, afirma l'associació en una nota de premsa.

LGTeBre considera este fet "una discriminació intolerable, absurda i que porta a l'estigmatització del propi col·lectiu, ja que cap orientació sexual representa un potencial risc per ella mateixa". Per això convoca a tothom qui vulga donar sang, "perquè les donacions de tots són necessàries per al sistema sanitari".

El proper 17 de maig és el dia mundial contra l’homofòbia i que se celebra, precisament, perquè un 17 de maig l’OMS va treure de la llista de malalties la homosexualitat.