Jornada sobre qualitat de l’aigua, este dimarts a Tortosa

per Redacció , Tortosa, 4 de maig de 2015 a les 17:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Cambra de Comerç de Tortosa acollirà este dimarts 5 de maig la I Jornada sobre qualitat de l’aigua, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Tortosa, Aigües de Tortosa i la Diputació de Tarragona. La inauguració es farà a les 9.30 hores, i anirà a càrrec de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i del director regional de l’Agència de Salut Pública, Miquel Àngel Arasa. La jornada tractarà qüestions com la contaminació dels aqüífers, el subministrament als municipis, la legionel·losi o la implicació dels gestors públics.


Concretament, a les 10 hores, Victòria Salvadó, tècnica superior en salut pública de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, dictarà la ponència ‘Agua de consum humà. Responsabilitats i competències. Com actuar amb les superacions de valors paramètrics. Posteriorment, Emilio Bonet, director de Laboratoris Gamaser, parlarà de ‘La contaminació dels aqüífers i la seva afectació en les aigües de captació per al consum humà’. A les 11.30 hores, tècnics de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d'Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona exposaran el tema ‘El subministrament de l'aigua potable als municipis. Què fem des de la Diputació’. Tot seguit, de nou Victòria Salvadó parlarà de la ‘Legionel·losi. Vigilància i control de instal·lacions amb risc de dispersió de la malaltia.’, Emilio Bonet, amb ‘SINAC. La implicació dels gestors’ i tancarà la jornada una taula rodona (13.00 hores) a càrrec dels diferents tècnics de l'Agència de Salut Pública, l'Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona i Gamaser, seguida d’un debat i clausura.

 

Participació