Acció de la CUP Tortosa contra la creació d’un consorci sanitari a l’Ebre

Redacció
01 de maig del 2015
Actualitzat a les 9:31h
Protesta contra la creació d'un consorci per gestionar tots els serveis sanitaris a l'Ebre.
Protesta contra la creació d'un consorci per gestionar tots els serveis sanitaris a l'Ebre. | CUP Tortosa

La CUP Tortosa va convocar este dijous a la tarda una protesta contra la privatització de la sanitat pública i en rebuig a la creació d’un consorci sanitari a les Terres de l’Ebre que gestione tots els serveis sanitaris del territori. En el decurs d’esta acció, la CUP Tortosa va presentar a l’Ajuntament una instància per sol·licitar al govern de la ciutat que faça pública tota la informació disponible sobre este consorci. Va ser el propi secretari de Participació Local i Social de la conselleria de Salut, Francesc Sancho, en la seu recent visita a Tortosa, qui va parlar de la seua conveniència, per bé que el conseller de Salut, Boi Ruiz, va negar este dimecres al Parlament, a preguntes d’ICV-EUiA, que el Govern vulga crear a l’Ebre un consocri similar al que s’ha impulsat a Lleida. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va qualificar “imprudents i inconvenients” les declaracions de Sancho”.

Amb tot, la CUP reclama en la seua instància a l’Ajuntament informació sobre quines serien les empreses que formarien el consorci, si este gestionaria els serveis sanitaris del territori gestionats fins ara per l’ICS, si es prohibirà l’entrada de capital privat, si el règim de gestió serà privat, si els treballadors seran funcionaris i si els càrrecs de direcció seran triats a dit o segons normativa de contractació pública, entre altres qüestions.

També reclama al Govern de la ciutat que faça públic, “en nom del dret de la informació i la transparència, el seu model de gestió per als serveis sanitaris municipals (privat o de gestió directa) i el seu posicionament davant la possible creació d'un Consorci sanitari a Les Terres de l'Ebre”.